Aquest blog està adherit a la campanya "Blogs contra la fam", un esdeveniment nascut al facebook per promoure la campanya de recollida d'aliments que durà a terme el Banc dels Aliments de Catalunya durant els dies 25 i 26 de novembre de 2011 als mercats i supermercats de Catalunya.
Aquesta campanya consisteix en publicar una recepta el dia 24 de novembre, que sigui barata i senzilla, utilitzant un dels ingredients bàsics que es recolliran aquest cap de setmana.
A mi de seguida em van venir al cap aquests macarrons, un plat únic que utilitza ingredients bàsics: macarrons, oli, tonyina de llauna i tomàquet de llauna. Només caldrà afegir una ceba i opcionalment podem fer un gratinat amb una mica de formatge.
Ingredients: (per a 5 persones)
- 500 gr de macarrons
- 1 pot de mig kilo de tomàquet triturat
- 1 ceba
- 3 llaunes petites de tonyina (o una de gran)
- oli, sal i pebre
Preparació:
- Posar un raig d'oli en una cassola i sofregir la ceba tallada ben petita o ratllada.
- Quan comenci a agafar una mica de color afegir-hi el tomàquet triturat, la sal, una mica de pebre i deixar coure uns 10 minuts a foc lent.
- Afegir la tonyina ben escorreguda, coure un minut junt amb el sofregit i reservar.
- Bullir els macarrons amb sal (seguir les instruccions del paquet), escórrer i barrejar amb el sofregit.
- Opcionalment: posar en una safata de forn, escampar una mica de formatge ratllat per sobre i gratinar al forn.
6 comentaris:
Bonissims!! una proposta clàssica que agrada a grans i petits!!! petons
Fa moooooolt de temps que no menjo macarrons amb tonyina!
Petons.
Ostres, aquesta combinació m'ha recordat els temps de la escola :))
Gran aportació a la campanya de difusió de la recollida de demà i passat. Ànims a tothom per a donar aliments i ajudar als que ho necessiten!! :)
ostres! fa segles que no en menjo!!!! i m'agradaven molt! molts petonets
Molt bona idea, és ben bé el tipus de receptes del recull: ingredients bàsics i un menú complet. Fantàstic!
Als meus fills els hi encanten, els macarrons amb tonyina.
Petonets.
Publica un comentari a l'entrada