dilluns, 11 d’abril del 2011

Rodó de pollastre amb pernil i formatge

Ja és mala sort, però el primer "sopar del divendres" oficial l'hem hagut de fer en dissabte! Aquesta vegada han vingut a sopar la Lurdes i en Pau, feia molt temps que teníem pendent aquesta trobada. Per motius electorals l'hem fet en dissabte. Ha estat una vetllada molt "independent".

Amb aquest sopar ha quedat instaurat el llibre dels "Sopars del divendres" on quedaran enregistrats tots els sopars, els menús, la foto oficial i tots els comentaris que els comensals vulguin fer.

També hem inaugurat oficialment el cartell de la porta, obra mestra d'en Jordi, per donar la benvinguda al nostre petit restaurant "El Brugui" que compta amb 5 estrelles, una per cada membre del Cri Jo Ar Ma El. Per aquesta ocasió el menú ha consistit en: piruletes de codonyat i formatge, xampinyons farcits de sobrassada i pernil, cassoleta cruixent amb amanida de cranc, rodó de pollastre amb formatge i pernil dolç i cheesecake amb xocolata blanca.

Com que m'he adonat que en el bloc el que menys tinc són segons plats avui aprofitaré per posar la recepta del rodó de pollastre. Des del moment que vaig veure aquesta recepta al Bloc de la Isabel la vaig apuntar a la llista de pendents. Fins ara si volia fer un rodó de pollastre el comprava fet i jo només el rostia, però la proposta de la Isabel es fa amb carn picada i per tant no té cap dificultat fer-se un mateix el rodó i es pot farcir del que més us vingui de gust, jo aquesta vegada ho he fet amb pernil i formatge que és el que més agrada als meus fills.


Ingredients:
  • 4 pits de pollastre
  • formatge
  • pernil dolç 2 cullerades de farina de galeta
  • una mica de farina
  • 2 cebes
  • un gra d'all
  • 1 tomàquet
  • 1 pastanaga
  • 1 fulla de llorer
  • una tassa de brou
  • oli
  • sal i pebre
  • un got de cava o de vi o ...

Preparació:
  1. Demanar a la carnisseria que us piquin la carn de pollastre.
  2. En un bol posar el pollastre, amb l'ou, sal i pebre i la farina de galeta i remenar fins que quedi una massa com per fer mandonguilles.
  3. Donar forma de braç de gitano, posar en una safata amb una mica de farina i amb els dits anar pressionant tot fent una rassa que serà on posarem el pernil dolç i el formatge.
  4. Tapar amb la carn el farcit, acabar de donar la forma i enfarinar per tots costats.
  5. Fregir amb l'oli ben calent per tots costats.
  6. Afegir a la cassola les verdures tallades a quarts, la fulla de llorer i el cava (ho podeu fer amb qualsevol tipus de vi, jo tenia cava que m'ahavia sobrat del divendres anterior). Deixar evaporar l'alcohol, tapar i deixar coure a foc lent.
  7. Pasats uns 20 minuts reserveu el pollastre i a la cassola posar-hi la tassa de brou i una cullerada de farina que haureu desfet amb aigua. Remenar la salsa que s'anirà espessin. Si cal poseu-hi mes brou o aigua.
  8. Passar pel colador xinés tota la barreja i rectifiqueu de sal.
  9. Es pot servir el pollastre fred amb la salsa calenta o a última hora l'escalfeu amb la salsa.

7 comentaris:

Judith ha dit...

jijiji, però no passa res! els dissabtes també són macos! un menú fantàstic!!! petonets

Com Gat i Gos ha dit...

Nosaltres també disfrassem casa nostra de restaurant de tant en tant, fem cartes i tot ;) M'encanta l idea del llibrede records i signatures.
petons gastronòmics

Gemma ha dit...

M'encanta la idea del llibre amb els Sopars dels divendres (o dissabte, je je je...)
Aquest pollastre té una pinta sensacional, és d'aquells plats que no fallen mai i agraden a tothom!

Coses de Llàbiro ha dit...

Quina bona idea, m'ha agradat molt això del llibre!

Unknown ha dit...

Em fa molta il·lusió ser la primera convidada dels divendres del Brugui! No cal que us digui que s'hi menja molt bé, i a més, les "cinc estrelles" fan que la vetllada sigui genial (una de les estrelles dormia)!
Una abraçada
Lurdes

Cristina ha dit...

Haurem de demanar hora a El Brugui per si la llista d´espera és eterna...M´agraden els rodons de pollastre i aquest farciment de pernil i formatge el deuen "endolcir".

La cuina de l'Eri ha dit...

Suposo que obrireu també un apartat nou al bloc per fer les reserves oi?
Quin menú i quina vetllada més xula que deurieu passar!
El rodó ha d'estar d'allò més bo!! Petons