dissabte, 3 de juliol del 2010

Gotets de llimona


Ahir al vespre vam fer reunió de la classe de l'Èlia, i tot seguit un sopar de pares al pati de l'escola. Cada familia havia de portar alguna cosa, als Timbalers ens va tocar els postres. Amb la calor que fa a mi em venia de gust algun pastís tipus mousse però feia de mal repartir, així que finalment hem vaig decidir per aquests gotets de llimona i uns altres de Pannacota de iogurt que van desaparéixer de seguida.




Des d'aquí vull agrair a la Marta, educadora de l'Èlia d'aquest any, i a la Raquel, la seva ajudant, la feina feta i l'entrega que han tingut en tot moment per fer que l'Èlia hagi disfrutat tant a l'escola i s'hi hagi trobat com a casa. A totes dues us desitjo tota la sort per tirar endavant amb els nous projectes que enceteu amb el nou curs, us trobarem a faltar! Moltíssimes gràcies!!

La recepta és del blog de la Mercè Destapant cassoles, com podeu observar a ella li queda molt millor la capa de gelatina, hauré de seguir provant a veure si descobreixo quins és el truc.

Ingredients:
  • 125 ml de llet condensada
  • 250 gr de nata per muntar
  • 2 iogurts
  • suc de 2 llimones
  • ratlladura de 1/2 llimona, només la part groga
  • 1/2 sobre de gelatina Royal de llimona

Preparació:
  1. Barrejar la llet condensada amb els iogurts, el suc de llimona i la ratlladura.
  2. Muntar la nata i afegir-la a la mescla anterior remenant amb compte.
  3. Omplir els gotets o les terrines que hagueu escollit i posar a la nevera un mínim de dues hores abans de fer la segona capa.
  4. Preparar la gelatina seguint les instruccions del sobre però amb la meitat de les quantitats i amb una cullera posar-la a sobre de cada gotet.
  5. Deixar a la nevera fins que hagi cuallat.

Jo vaig fer el doble de mides i em van sortir uns 45 gotets.

10 comentaris:

Gemma ha dit...

Quina feinada, 45 gotets!!! I ja els vas poder transportar bé?
Trobo que vas escollir molt bé, amb la calor que fa aquests gotets de llimona segur que venien molt de gust i van ser molt refrescants.

mercè ha dit...

Quina sorpresa!, oi que són refrescants?. Sobre la capa de gelatina no t'ha quedat pas malament, a mi em va passar fa 2 dies amb la segona mousse de llimona que feia.La primera em va quedar preciosa(él posaré aviat)en canvi l'altre dia es va escolar al mig del pastís!..perquè?,crec que la cinta de silicona no estava ben apretada.No sé si en el teu cas era prou quallat el postre o potser era encara massa calenta la cobertura...Sigui com sigui sembla que va agradar i les mestres van tenir un comiat ben familiar amb tots vosaltres!A reveure!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Cristina; Uns gotets de llimona que són molt benvinguts com a postres... i de "mostra un botó" el resultat sorprenent com molt bé expliques.
Que vagi de gust Cristina¡¡.
:-D

josep ha dit...

Deliciosos i refrescants.
Un bon final de curs, i amb molt bon rotllo, com hauria de ser sempre.
Una abraçada

ANNAFS ha dit...

Uns gotes ben bons i refrescants, i amb la capa de gelatina a sobre hi dóna un toc especial...

La cuina vermella ha dit...

Quines paraules tant sentides i boniques per les educadores de l'Èlia, amb mares com tu ha de donar gust donar classe!
En fi, canviant de tema, els gotets son una autèntica meravella. Molts petons.

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Tinc una bossa de llimones agafades avui mateix...ara ja se com les utilitzaré...petonets

Visc a la Cuina ha dit...

T'han quedat ben bonics aquests gots, i segur que tothom en devia quedar ben content!

No tot són postres ha dit...

Un detall dolcet i refrescant que havia de ser molt agraït!
Jo que sóc a l'altre costat t'he de dir que detalls com aquest fan que ens sentim "estimades" en moments que la nostra feina és moltes vegades dura i desencisadora!

PTNTS

Dolça

Cristina ha dit...

Gemma, la veritat és que no donen molta feina i van volar en un moment. El transport sort del Jordi que els va posar en una caixa separats per pisos amb una cartolina, a mi se'm feia una muntanya.

Mercè, a tu et queda més perfecte, la cobertura la poses freda?

Josep, amb la calor entren molt bé, i queden molt bonics.

Anna, van tenir molt èxit més n'hagués fet més n'haguessin menjat.

La cuina vermella, l'Èlia ha tingut unes mestres molt maques que se l'han estimat molt i això mereix un bon reconeixement.

Maria José, una bona manera d'aprofitar les llimones.

Visc a la cuina, la safata feia molt goig, en un moment va quedar buida.

Dolça, després d'un curs fantàstic cal fer un bon reconeixement. Gràcies