Això d'haver de pensar cada dia que fer per dinar i sopar i que agradi a tothom és molt agotador, els meus fills no perdonen mai. L'altre dia tenia la nevera buida i no sabia que fer, amb les poques coses que vaig trobar vaig fer aquests ous mimosa que a casa de vegades en dèiem ous al cagarret.
A mi sempre m'han agradat molt aquests ous, no sé per quin motiu però em fan pensar amb la meva àvia Carme tot i que no recordo haver-ne menjat mai a casa seva, podria ser per que quan era petita les dues vam comprar una mimosa i la vam plantar al seu jardí, cosa que em va fer molta il·lusió i que he recordat sempre més.
Ingredients per 4 persones:
- 6 ous
- 2 llaunes de tonyina (de les petites)
Preparació:
- Posar a bullir els ous durant 12 minuts. És important posar-los al foc amb l'aigua freda, així evitarem que se'ns esquerdin. Passats els 12 minuts refredar també amb molta aigua freda per tallar la cocció.
- Partir els ous per la meitat i separar el rovell.
- Farcir les clares amb la tonyina.
- Fer la beixamel i cobrir els ous.
- Cobrir amb els rovells ratllats per fer la mimosa o el "cagarret".
5 comentaris:
Hola Cristina, que bons estàn, però els gratines o no?
Petons
Molt divertit aquest nom de "al cagarret"!!!.
Bona aquesta de ratllar els rovells d'ou, jo sempre els esmicolava amb els dits, però a partir d'ara ho faré com tu, queden molt més bonics. Aquesta recepta és de les que et salva d'un d'aquells dies en "apurus"!
Una abraçada!
Je jej e... quin nom més original :)
Un plat deliciós amb ingredients que sempre tenim a casa... i que segur que agrada a tohom, a grans i a petits!
La cocinera de Betulo,
no els gratino, poso la beixamel calenta, el rovell i cap a taula que no es refredi.
Glòria,
suposo que la meva mare ens ho deia per que sigués més devertit, les tres germanes erem un desastre per menjar.
Gemma, ja veuràs que bé que va amb un ratllador, queda més polit i vas més ràpid.
Gemma, a casa tenen molt d'èxit i són molt ràpids de fer.
Publica un comentari a l'entrada