diumenge, 4 de juliol del 2021

Iogurt amb poma caramel·litzada

 


Dimecres passat vam celebrar el sant del Marcel i la seva emancipació el dia següent que ens va fer fàcil el regal: llençols, gots, coixins.... i també el menú, ja que només va dir que volia Llom amb raïm i most. Amb la calor que fa havia de buscar unes postres fresquetes i que no calgués engegar el forn; al blog una receta un recuerdo hi vaig trobar aquests gotets que complien tots els requisits i que van triomfar.


Us recomano aquests gotets per molts motius: fàcil i ràpids de fer, ideals per portar en un àpat "yo pongo", en època de covid cadascú té el seu gotet i no hi ha contacte..... vaja, que no hi ha excusa.

La recepta original diu que és per a 4 persones, jo l'he allargada a 5 i n'hi havia suficient, i si ho serviu en gotets més petits podeu arribar a fer-ne 10.

Porta una base de galetes maria triturades, jo ho he fet amb maries de xocolata i ha quedat molt bo. 

Pel que fa a la poma caramel·litzada, la recepta original diu quatre pomes, jo crec que amb dues n'hi ha prou, a mi me'n va sobrar molta que la vaig aprofitar per acompanyar un pollastre a la planxa.

Ingredients:

  • 100 gr de galetes maria (jo de xocolata)
  • 4 iogurts naturals sense sucre
  • 2 pomes golden o reineta (la recepta original diu 4)
  • el suc de 1/2 llima
  • el suc de 1/2 taronja
  • 40 gr de sucre moré
  • 60 gr de mantega
  • gotes d'essència de vainilla
Preparació:
  1. Primer de tot preparar la poma caramel·litzada, per això pelar les pomes i tallar-les a dauets petitons. Barrejar amb el suc de mitja llima i mitja taronja. En una paella desfer la mantega, afegir-hi la poma i la mitat del sucre, deixar que caramel·litzi. Retirar i deixar refredar.
  2. Triturar les galetes i cobrir el fons dels gots.
  3. Batre els iogurts (amb un batedor manual o barnilles elèctriques) junt amb la meitat del sucre i unes gotes d'essència de vainilla. Repartir la mescla entre els diferents gotets i reservar a la nevera.
  4. Decorar els gotets amb la poma caramel·litzada i amb una mica de ratlladura de pell de llima.