dimecres, 5 d’octubre del 2016

Donuts vegans


Avui em fa il·lusió presentar-vos aquests donuts ja que el cuiner ha estat l'Arnau.
Des d'ahir a la tarda que m'estava dient que necessitava diners per anar a comprar els ingredients per fer donuts, jo convençuda que em prenia el pèl no li vaig fer ni cas. Avui, de bon matí, ha tornat a insistir amb els donuts. No m'ho podia creure, l'Arnau pretenia fer donuts!!!! He cedit amb els diners i me n'he anat a treballar convençuda que els donuts acabarien en xurros. A mig matí rebo un whatsapp i he flipat amb la fotografia, eren uns donuts fantàstics, no m'ho podia ni creure!!!
He tingut la gran sort de poder provar un forat, els donuts eren un regal per la Lucía i han desaparegut a primera hora de la tarda. Han quedat molt bons.

La recepta és de la pàgina thermomix vegetarianos y veganos.

Ingredients per a 12 donuts petits o 6 de grans:
  • 150 gr de farina
  • 100 gr de farina de força
  • 1 sobre de llevat de forn
  • 40 gr de sucre glas
  • 30 gr de margarina no hidrogenada a temperatura ambient
  • 5 gr de sal
  • 125 ml de llet de soja a temperatura ambient
  • 1 culleradeta de vainilla
  • ratlladura de la pell de mitja taronja
  • oli de gira-sol per fregir
Pel glassejat:
  • 100 gr de sucre glas
  • 2 cullerades grans d'aigua
Preparació: (poso la recepta per thermomix però només cal que barrageu els ingredients en l'ordre que indico)
  1. En el got posar el sucre, la ratlladura de taronja i polvoritzar a velocitat progressiva 5-10.
  2. Afegir la farina i el llevat i barrejar durant 10 segons a velocitat 4.
  3. Afegir la resta d'ingredients i programar 30 segons a velocitat 4. 
  4. Retirar la massa del got, fer una bola, i partir-la en 12 porcions si volem fer-los petits o 6 si els fem grans.
  5. Amb cada porció fem una bola i les posem en una safata per anar al forn lleugerament enfarinada. Amb la mà aixafem la bola. Retallem amb un motlle rodó per donar la forma i fem el forat amb un altre motllo més petit (per exemple un tap).
  6. Coure durant 40 minuts a 50º.
  7. Mentrestant, preparar el glassejat barrejant el sucre amb l'aigua.
  8. Quan estiguin cuits, treure del forn i fregir en abundant oli de gira-sol molt calent fins que estigui daurats.
  9. Posar sobre de paper de cuina per retirar l'excés d'oli  i quan no cremin arrebossar amb el glassejat i deixar-los refredar sobre d'una reixa.

1 comentari:

Jordi ha dit...

hauré d'esperar a la propera per provar-los!!!!😆