dimecres, 25 d’agost del 2010

Cremat


Ahir hi havia lluna plena i vam organitzar un sopar amb entrepans a la platja amb un bany de lluna i un cremat que feia il·lusió tant a grans com a petits. El dia va ser molt calurós, però a mida que anava avançant la tarda cada vegada hi havia més núvols, fins al punt que semblava que acabaria amb un xàfec. Quan vam arribar a la platja era negra nit, la lluna estava tapada per un bon gruix de núvols però la temperatura era molt agradable. Els nens s'ho van passar molt bé jugant a la sorra i fins i tot en Pere, en Mateu i en Raimon es van banyar aprofitant un raig de lluna.

En Jordi va començar els preparatius del cremat i com que jo no vaig deixar-li escalfar el rom a casa no va haver-hi manera d'encendre'l, així que vam recollir per acabar fent el cremat al jardí de casa on fins i tot es va obrir una clariana i vam poder gaudir de la lluna plena.


Ingredients:
  • 1l de ron
  • 2 tassetes de cafè
  • 150 gr de sucre
  • 12 grans de cafè
  • pell de 2 llimones
  • 1 canó de canyella
Preparació:
  1. En una cassola de terra posar tots els ingredients menys el cafè.
  2. Encendre la cassola i remenar fins que es redueixi una tercera part. Per facilitar l'encesa podeu escalfar una mica el ron.
  3. Apagar el foc afegint-hi el cafè i servir en gotets.

6 comentaris:

mercè ha dit...

Saps que em dones molta envegeta?...quins dies tant agradables esteu passant,eh?. No torneu a Barna fins la setmana vinent com a mínim, que estem tenint temperatures rècord d'aquest estiu!ens estem deshidratant!...Una abraçada i per cert, molt bo el reportatge fotogràfic.

Francesc de Salses ha dit...

Enveja de veritat!
Vau cantar alguna habanera?
Espero poder participar d'algun altre cremat abans d'acabar l'estiu!!! I queden pocs dies...
Apa ens veiem aviat!
Però tinc un petit dubte? Com vau tornar els productes del cramat fins a casa?

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Cristina; Tot és ben rebut, si es per pendre la fresca i ben lluny d'aquesta calitge tant enganxosa que tenim per aqui Barna i voltants... i un bany aprofitant un clar de lluna... que més es pot demanar?
QUe vagi de gust Cristina¡¡
:-D

Visc a la Cuina ha dit...

Un cremat sempre va bé, i si a més hi ha lluna plena i el mar al davant, ja no es pot demanar més!!!

Cristina ha dit...

Mercè,
aquest any he estat més d'un mes fora de Barcelona i això dóna per fer moltes activitats, tot i que també hem passat calor però des d'aquí es viu d'una altra manera.

Francesc,
per poder cantar ens faltava un bon tenor!!! El transport del cremat és un secret molt ben guardat, només et puc dir que no en vam perdre ni una gota!


Josep,
tens tota la raó. Al cap de dos dies ho vam repetir i llavors si que vam gadir de la lluna tot i que no era plena i d'un bon airet!!

Visc a la cuina,
crec que a partir d'aquest any ha quedat instaurada aquesta anada a la platja amb el cremat, realment és molt agradable.

MERCÈ ha dit...

Molt autèntic!
Ja tinc la recepte del pastís de poma.