diumenge, 23 d’octubre del 2022

Pastís de formatge de brownie


 

Avui els CriJoArMaEl hem celebrat Sant Arnau, crec que ja ho hem explicat vàries vegades, sant Arnau és al febrer i com que el nostre Arnau va néixer al febrer ho celebrem avui que és sant Arnold. Com veieu no ens perdem cap celebració!!!

Avui tocava a l'Arnau escollir el dinar i després de pensar i tornar a pensar ha decidit Fideus a la cassola com cada any, de postres he fet aquest pastís de formatge amb una base de brownie que ens ha agradat molt.


La recepta la vaig veure a l'estiu i de seguida vaig pensar que era adequada per a l'Arnau, així que vaig guardar unes fotos i ara no recordo d'on vaig treure la recepta. Tot i que l'he fet amb la thermomix es pot fer perfectament amb unes barnilles elèctriques o a mà.

Ingredients:

Per al brownie:

  • 120 gr de mantega (si és pomada millor, fora de la nevera)
  • 150 gr de sucre
  • 2 ous
  • 20 gr de cacau en pols
  • 20 gr de farina
Per al pastís de formatge:
  • 550 gr de formatge d'untar
  • 110 gr de sucre
  • 3 ous
  • 10 gr de farina
  • 100 ml de nata líquida per muntar
Per a la decoració:
  • perles de xocolata
  • una mica de matega
Preparació:

Del brownie:
  1. Barrejar la mantega amb el sucre amb unes barnilles elèctriques (a la thermomix programar un minut a velocitat 3).
  2. A continuació afegir-hi els ous i seguir batent (a la thermomix 1 minut a velocitat 4).
  3. Afegir el cacau i la farina i barrejar bé amb una espàtula.
  4. Folrar un motlle amb paper de forn i abocar-hi la mescla.
  5. Coure al forn, preescalfat a 175º, durant 20 minuts.
  6. Deixar refredat.
Del pastís de formatge:
  1. Barrejar el formatge i el sucre amb unes barnilles elèctriques (a la thermomix un minut a velocitat 3).
  2. Afegir els ous i seguir batent (a la thermomix 1 minut a velocitat 3).
  3. Afegir la farina i la nata i seguir batent fins que tot quedi ben incorporat (a la thermomix 30 segons a velocitat 4).
  4. Abocar sobre del brownie de xocolata i coure al forn durant 45 minuts a 180º.
  5. Deixar refredar
Decoració:
  1. Fondre un bon grapat de perles de xocolata amb una mica de mantega al microones.
  2. Decorar el pastís al gust.