dimarts, 28 de setembre del 2021

Risotto de sobrassada

 


Avui fa 30 anys que ens vam casar, no tenia previst fer cap celebració, ja que al caure en un dia de cada dia tot és més complicat, però a mig matí m'ha arribat un ram de 30 roses que m'ha emocionat i fet recuperar una foto de fa 30 anys. Mare meva, que joves què erem i que bé que ens ho vam passar aquell dia!!!


El menú d'avui era pràctic i ràpid, espàrrecs de pot i llom a la planxa, però quan he anat a la cuina he pensat que potser era trist i que 30 anys mereixien alguna cosa diferent. Eren casi les 3 i no tenia molt temps per perdre, però com vaig dir al Jordi abans de casar-nos amb 4 coses puc fer un menú de festa, i en poc més de 20 minuts he tingut llest aquest improvisat risotto de sobrassada que ens ha entusiasmat.

Ingredients (per 2 persones):
  • 200 gr d'arròs
  • 1 ceba
  • 2 rodanxes de sobrassada
  • 1 gotet de vi blanc
  • 1 l de brou
  • 1 nou de mantega
  • formatge parmesà ratllat
  • oli d'oliva
Preparació:
  1. Pelar i tallar la ceba ben menuda.
  2. A la cassola on hem de fer l'arròs coure la ceba amb una mica d'oli.
  3. Mentrestant posar a escalfar el brou en un altre pot.
  4. Quan la ceba estigui transparent afegir-hi la sobrassada i deixar que es fongui lleugerament.
  5. Afegir l'arròs, coure un parell de minuts mentre anem remenant,
  6. Afegir-hi el vi blanc i deixar que s'evapori l'alcohol.
  7. Anar afegint el brou de mica en mica, a mesura que se'l vagi bevent, sense deixar de remenar.
  8. Després de 15 minuts retirar del foc, afegir la mantega i quan s'hagi fos incorporar el formatge ratllat.
  9. Deixar reposar un parell de minuts i ja es pot emplatar. 

1 comentari:

Unknown ha dit...

Hola, quan incorporés la mantega remenes? Gràcies. La faré dissabte