dimecres, 7 de juliol del 2021

Pasta amb xampinyons i parmesà

 


Avui hem fet un homenatge a Itàlia després que hagi passat a la final de l'Eurocopa derrotant a la selecció espanyola, jejejeje!!!
La recepta no sé si ve d'Itàlia però us asseguro que estava boníssim i no té gaires complicacions. Jo ho he tret de Factor gastronòmic i m'agrada perquè no es fa amb crema de llet. Segur que aquest plat el repetiré altres vegades.

Ingredients (4 persones):

  • 400 gr de pasta
  • 300 gr de xampinyons
  • 2 grans d'all
  • 100 gr de formatge parmesà ratllat
  • 2 cullerades de mantega
  • pebre
  • sal
  • oli
Preparació:
  1. Netejar i tallar els xampinyons.
  2. En una cassola on després hi puguem afegir la pasta, saltejar els xampinyons amb un raig d'oli.
  3. Quan pràcticament estiguin cuits afegir-hi els alls tallats ben menuts, salpebrar, remenar-ho tot i deixar coure un parell de minuts. Compte que l'all es crema de seguida.
  4. Reservar 3 xampinyons per persona per decorar els plats, la resta triturar-los amb un batedor, us quedarà una homogènia. Afegir-hi la mitat del formatge i remenar-ho tot amb una cullera.
  5. Posar a bullir la pasta amb abundant aigua amb sal el temps que calgui. Escórrer i reservar l'aigua de bullir.
  6. A la cassola on hem saltejat els xampinyons desfer la mantega, i afegir-hi la pasta escorreguda.
  7. A continuació posar-hi la barreja de bolets triturats i remenar bé. 
  8. Poc a poc incorporar aigua de la cocció de la pasta per lligar la salsa.
  9. Servir amb la resta de formatge parmesà i els bolets que haurem reservat.