diumenge, 12 d’abril del 2020

Galetes i gominoles decorades amb xocolata (mona 2020)




Tot i estar confinats les tradicions són les tradicions, i avui la Rita no es podia quedar sense mona.
Jo, que acostumo a ser previsora, vaig comprar el motlle de xocolata en forma de test a finals de febrer, quan el vaig veure se'm va acudir que aquest any faria una mona amb un ram de flors.

Una vegada confinats hem rebut moltes propostes per fer a casa amb l'Èlia, i entre elles la Núria del Taller de l'artista ens ha fer arribar la recepta d'aquestes galetes i gominoles pintades amb xocolata. Només de veure el vídeo em vaig il·luminar, ja tenia clar que serien les flors de la mona que faltaven per omplir el test de color.
 Així que amb l'Èlia hem agafat xocolata, pinzells, galetes, motlles, núvols de sucre i tota mena de topings per fer un bon ram de flors. Ens ho hem passat súper bé i estem contentes del resultat.


El més complicat de tot ha estat fer arribar la mona a la Rita, però gràcies al servei de missatgeria ha arribat a bon port.

Ingredients:
  • galetes de gelat de tall (les de corte de tota la vida)
  • núvols de sucre (les típiques nubes)
  • xocolata per fondre (sense llet, amb llet....)
  • tòpings (lacasitos, sucres de colors, coco, pipes...)
  • pinzell
  • motlles talla galetes de diferents formes
  • palets de fusta
Preparació:
  1. Agafar les galetes i amb els motlles tallar les formes.
  2. Clavar un palet de fusta a cada núvol.
  3. Fondre la xocolata al microones (si la talleu petita o la compreu amb perles anirà més ràpid). És important tenir paciència i posar el microones a baixa potència i anar escalfant durant poc temps, sinó la xocolata es pot cremar. Remenar i si cal tornar a escalfar.
  4. Amb l'ajuda d'un pinzell ben net pintar les galetes i els núvols i anar decorant. Cal ser ràpid ja que la xocolata refreda de seguida.
  5. Deixar refredar.
Pel pastís he fet un pa de pessic, farcit amb melmelada de maduixa i amb una cobertura de xocolata.