dilluns, 9 de setembre de 2019

Pastís del tres porquets


Aquest vespre hem celebrat l'aniversari de l'Èlia, ja fa 11 anys d'aquella nit que inesperadament vaig trencar aigües i naixia aquella nena tan menuda i rosseta que va enamorar als seus germans. El temps passa volant i ja ha bufat les espelmes amb l'onze, aquest any comença sisè i ens comencem a preparar per l'adolescència.


Per molts anys Èlia!!!!

Com cada any a mig agost comença a pensar en el pastís d'aniversari, fins als 10 l'he deixat escollir però aquesta vegada, després de dir que volia un pastís d'elefant, m'he quadrat i he decidit que faria el que a mi m'agradés més. En principi no li va fer gens de gràcia però quan ha vist el pastís ja ha estat contenta. Així que a partir d'ara ho decideixo jo i prou, jejejeje!!!!!

Tot buscant per la xarxa alguna recepta de pastís original vaig trobar aquest dels porquets que em va semblar genial. La recepta la vaig trobar al blog Tarta de manzana, però finalment només he seguit les indicacions per fer els porquets amb fondant, el pa de pessic, la buttercream de xocolata i la cobertura les he fet amb la thermomix de receptes diferents.


Ingredients per fer els porquets:
  • fondant rosa
  • fondant negre
  • aigua
Preparació:
  1. Per fer el cul del porquet feu una bola, talleu una tercera part perquè s'aguanti bé, feu un forat al mig i la ratlla del cul. Per fer la cua, feu un petit cilindre, l'aixafeu i li doneu forma d'espiral. Enganxar dins del forat amb una mica d'aigua.
  2. Pel porquet estirat:
    • Feu una bola pel cap, talleu una tercera part perquè s'aguanti. Amb un petit cilindre fer el morro. Fer dues boletes, aplanar-les i fer la forma de les orelles. Fer un forat pels ulls, i un pel morro i enganxar amb una mica d'aigua les orelles i el morro. Amb unes boletes molt petites de fondant negre fer els ulls.
    • Per la panxa fer una bola més gran que el cap, tallar una tercera part i fer un forat per simular el melic.
    • Per les potes fer un cilindre d'uns 4 centímetres, tallar en 4 parts i marcar els unglots.
  3. Pel porquet assegut:
    • Fer el cap igual que en el cas anterior però sense tallar la tercera part de la bola.
    • Fer el cos amb una bola més gran que el cap i donar forma de cilindre, aplanar la part de la cintura per poder posar sobre del pastís. Fer un forat per simular el melic.
    • Pels braços fer un cilindre llar, més o menys de la mida del dit petit, i tallar per la meitat. Enganxar al cos del porquet.
  4. Guardar els porquets embolicats amb film transparent i en un lloc tancat i fosc, no a la nevera,  així no s'enduriran.
Ingredients pel pa de pessic:

  • 4 ous
  • 150 gr de sucre
  • 130 gr de nata per muntar
  • 100 ml d'oli suau d'oliva
  • 200 gr de farina
  • 50 gr de cacau pur en pols (jo he utilitzat Valor)
  • 1 sobre de llevat
Preparació:
  1. Encendre el forn a 180º.
  2.  Posar la papallona a la thermomix. Posar al got els ous i el sucre i programar 4 minuts a 37º i velocitat 3 i 1/2.
  3. Programar 4 minuts més sense temperatura a velocitat 3 i 1/2.
  4. Afegir la nata i l'oli i programar 10 segons a velocitat 3.
  5. Tamisar la farina, el cacau i el llevat i afegir-ho al got. Programar 20 segons a velocitat 3.
  6. Abocar en un motlle de 20 cm que prèviament s'haurà engreixat amb mantega i coure 40-50 minuts al forn. Comprovar que estigui cuit amb un escuradents, si surt net vol dir que ja està llest. 
  7. Deixar refredar abans de desemmotllar.
Ingredients pel buttercream:
  • 100 gr de xocolata fondant (Nestlé postres per exemple)
  • 125 gr de sucre
  • 125 de mantega a temperatura ambient
  • 1 culleradeta de vainilla líquida
Preparació:
  1. Fondre la xocolata al bany maria o al microones vigilant no es cremi. Deixar temperar.
  2. A la thermomix fer el sucre glas programant 1 minut a velocitat 10 i reservar.
  3. Sense rentar el got posar la papallona i afegir la mantega, la vainilla i el sucre. Programar 50 segons a velocitat 3.
  4. Sense posar temps i a velocitat 3 anar afegint la xocolata fosa.
  5. Treure la papallona i acabar de remenar amb l'espàtula.
  6. Deixar refredar un mínim de 30 minuts a la nevera.
Ingredients per la cobertura de xocolata:
  • 150 gr de xocolata fondant
  • 50 gr de mantega
  • 50 gr d'aigua
Preparació:
  1. Posar la xocolata al got de la thermomix i triturar 20 segons a velocitat 5-7.
  2. Afegir l'aigua i programar 4 minuts a 37º i velocitat 2.
  3. Afegir la mantega i programar 4 minuts a 37º i velocitat 2.
Muntatge del pastís:
  1. Obrir el pa de pessic per la meitat. Jo no ho he fet però si feu un almívar i pinteu les dues mitats us quedarà més humit.
  2. Cobrir amb una bona capa de buttercream. 
  3. Posa la segona meitat a sobre i cobrir els laterals amb el buttercream.
  4. Posar la cobertura de xocolata per sobre del pastís.
  5. Col·locar els kit-kats al voltant del pastís i lligar amb una cinta per evitar que caiguin.
  6. Decorar a última hora amb els porquets.