dimarts, 10 de setembre de 2019

Braç de gitano de truita de patates - Diada 2019


Com cada any per l'onze de setembre m'agrada fer algun plat amb la senyera o l'estelada, aquesta nit he estat donant voltes al que podia fer enguany, sempre penso que ja no se m'acudirà res però al final me n'acabo sortint. Aquest braç de gitano està fet amb una base de truita de patates enrotllada i farcida d'enciam, pernil dolç i maionesa (la recepta original és del blog  Les mil coses de la Teresa, jo he substituït el pernil salat per pernil dolç).  
Per fer l'estelada he utilitzat els tomàquets que ens han regalat el Juan Carlos i la Cristina de l'hort de Castielfabib, com podeu veure són súper carnosos i estan boníssims.

Des d'aquest espai un record molt especial als presos polítics i als exiliats que no poden viure en llibertat, des de casa hi pensem cada dia.

Que tingueu una bona diada!! Salut i república!!!!

Ingredients:
  • 3 patates grosses
  • 6 ous
  • enciam
  • pernil dolç
  • maionesa
  • oli per fregir
Preparació:
  1. Pelar i tallar les patates a daus petits.
  2. Fregir les patates a foc lent i amb abundant oli.
  3. Batre els ous.
  4. Una vegada les patates estiguin cuites escórrer-les i barrejar-les amb l'ou.
  5. Folrar una safata amb paper de forn i abocar la barreja de les patates.
  6. Coure al forn a 180º uns 10 minuts o fins que l'ou hagi quallat.
  7. Treure del forn i enrotllar la truita amb el paper de forn i deixar refredar.
  8. Pel farcit tallar l'enciam i el pernil dolç ben petitó i barrejar amb la maionesa.
  9. Quan la truita estigui freda farcir-la amb la barreja d'enciam i enrotllar.
  10. Decorar i servir.