dimecres, 24 de juliol del 2019

Raviolis de pera i gorgonzola


Últimament tinc el blog abandonat, la meva dieta sense sucre ni triglicèrids em porta a menjar cada dia el mateix i té poca gràcia penjar receptes de peix a la planxa, amanides verdes o gaspatxo, així que només quan hi ha una celebració especial entro a la cuina per preparar alguna cosa diferent.
Aprofitant que és santa Cristina, he dedicat tota la tarda i amb una calor asfixiant a fer raviolis casolans farcits de pera i formatge gorgonzola, fa 15 dies que vaig fer un taller de pasta fresca a l'Escola de cuina Mireia Carbó i avui l'he posat en pràctica.
Tot i que al taller ens van ensenyar a fer-ho estirant la pasta amb un corró jo us aconsello que ho feu amb una màquina de pasta, ja que si no t'hi deixes els canells estirant i estirant perquè la pasta quedi ben fina.
Fer la pasta a casa és entretingut, però el resultat és brutal!!!!

Ingredients per a 5 persones:

  • 300 gr de sèmola de gra dur (o farina de força) (una mica més per amassar)
  • 3 ous
  • 15 ml de llet
  • 2 peres
  • 200 gr de gorgonzola
  • 1 culleradeta de mantega
Preparació:
  1. Pelar i tallar la pera a daus ben petits.
  2. En una paella posar la mantega a fondre i coure una mica la pera. A continuació afegir-hi el formatge gorgonzola esmicolat i remenar bé fins que quedi fos. Reservar i deixar que refredi. 
  3. Per preparar la pasta: si es pasta la massa a mà cal col·locar la farina en forma de volcà i a dins del forat posar-hi els ous i la llet batuts. Amb l'ajuda d'una forquilla incorporar la farina de l'interior del volcà de mica en mica a la barreja dels ous. Acabar d'amassar amb les mans i quan estigui ben unit fer una bola i embolicar amb film perquè reposi 15 minuts. Si es fa amb thermomix posar al got la farina, els ous i la llet i programar 2 minuts a velocitat espiga. Embolicar la bola amb film i deixar reposar 15 minuts mínim.
  4. Per estirar la massa partir la bola en 3 parts, agafar-ne una i reservar la resta embolicades amb film, enfarinar la massa i passar-la per la màquina fins al número 6.
  5. Per fer els raviolis jo he utlitzat un motlle especial, però si no es pot fer amb un tallapastes o aro d'emplatar. Cal que farciu els raviolis amb la barreja de pera i formatge i els reserveu enfarinats perquè no s'enganxin.
  6. Per bullir la pasta cal posar un litre d'aigua per cada 100 gr de pasta i 2 gr de sal. En 2 minuts la tenim cuita.
  7. Jo l'he servit amb una salsa all i oglio.