dijous, 14 de març del 2019

Pastís de xocolata blanca i maduixes


Diumenge vem celebrar la XXVI calçotada amb la colla, això vol dir que durant 26 anys hem mantingut aquesta tradició organitzada pels calçotets: Jordi, Oriol i Jordi. 
Al llarg de tots aquests anys hem tingut de tot: pluja, vent, fred, sol, neu.... res ens ha impedit fer una gran foguera i coure 700 calçots. Enguany el mèrit se l'han emportat els fogoners, ja que ha estat la calçotada més calorosa que hem fet, principis de març i amb màniga curta.

La casualitat ha fet que també coincidís amb els 5 anys de la mort de la Mònica i després d'unes boniques paraules d'en Jordi li hem dedicat una cançó. Ha estat un moment molt emotiu.

Un dels moments que tothom espera és el dels postres, comença a sortir el primer pastís i una multitud de nens, nenes, nois i noies comencen a posicionar-se al voltant de la taula per poder caçar un trosset de cada pastís. Els grans sovint ens quedem sense, així que aquest any hem fet una mica de trampa i hem dit que aquest que avui us presento no era apte perquè portava alcohol, no ha colat a tots, però si més no l'hem pogut tastar els adults, jejejeje!!!!

Aquesta vegada jo vaig portar dos pastissos, aquest de xocolata blanca i una coca del Bages decorada per l'ocasió.


La recepta del pastís és del blog El gust és nostre, va quedar molt suau i va agradar moltíssim.

Ingredients:

  • 1 base de massa brisa
  • 500 ml de nata líquida
  • 5 cullerades superes de sucre
  • 4 fulls de gelatina
  • 250 gr de xocolata blanca
  • 1 sobre de quallada Royal
  • maduixes
Preparació:
  1. Forrar un motlle amb la base de massa brisa. Perquè no s'infli punxar la base amb una forquilla. Coure al forn preescalfat a 180º durant 15 minuts o fins que estigui daurada.
  2. Mentrestant posar a hidratar la gelatina.
  3. Escalfar la nata i el sucre, quan estigui a punt de bullir treure del foc, dissoldre-hi la gelatina escorreguda i abocar sobre de la xocolata que tindrem trossejada.
  4. Deixar reposar 5 minuts abans de remenar.
  5. Una vegada estigui fosa la xocolata tornar a posar al foc i just abans de bullir afegir-hi el sobre de quallada i coure a foc baix durant 5 minuts.
  6. Deixar refredar.
  7. En el motlle que haurem tret del forn escampar trossets de maduixa al gust.
  8. Abocar la mescla de la nata amb la xocolata i posar a la nevera un mínim de 2 hores.
  9. Decorar amb maduixes i sucre de llustre o xocolata.