divendres, 25 d’agost de 2017

Xoriç a la sidra



En menys de 24 hores vem improvitzar un viatge de 5 dies al País Basc, en prou feines vem tenir temps de reservar hotels i preparar maletes que ja estàvem a la carretera camí de Baiona. 5 dies intensos que hem aprofitat cent per cent tot visitant pobles, ciutats, coves, platges, esglésies, sidreria... 

    

Peine del viento a San Sebastián


San Juan de Gaztelugatxe


Getaria


 Pasai Donibane


Dos dies hem estat allotjats a un apartament al costat de la sidreria Arratzain al poble d'Usurbil. Per arribar-hi cal agafar una estreta i pendent carretera envoltada de prats i arbres i confiar que no vingui cap cotxe en sentit contrari. Només arribar i abans de donar-nos la clau vem fer una visita i cata a la sidreria. Jo que sóc poc de beure la vaig trobar boníssima i de seguida vem tenir clar que ens n'emportaríem unes quantes ampolles cap a casa.

Aquesta tarda hem fet cata de sidra a Gaüses i he aprofitat per fer aquest xoriç amb sidra per recordar les tapes d'aquests dies.

Ingredients:
  • xoriç fresc
  • sidra
  • llorer
Preparació:
  1. Punxar els xoriços amb una forquilla i posar-los en una cassola tots sencers.
  2. Cobrir amb sidra.
  3. Afegir una fulla de llorer.
  4. Posar al foc i deixar bullint 5 miuts a foc viu.
  5. Abaixar el foc i deixar que vagi reduint la sidra durant uns 20 minuts.
  6. Tallar els xoriços a trossets i sevir acompanyats de pa i d'un got de sidra ben fresqueta.