dimarts, 22 de novembre de 2016

Fideus a la cassola amb trompetes de la mort al cava



No hi ha res com tenir bons amics, i nosaltres en tenim uns quants. 
Per celebrar el meu aniversari la Sara em va sorprendre amb dos pots casolans de trompetes de la mort en conserva, i aquest dissabte que teníem a l'Arnau de fill únic vaig fer el seu plat preferit, fideus a la cassola, acompanyats de les trompetes i regat amb un bon cava. Va quedar boníssim!!!

Gràcies Sara i Josep per recordar-vos de mi. El segon pot ens el menjarem junts!!!!

Ingredients (per a 5 persones):
  • 500 gr de fideus gruixuts
  • 500 gr de salsitxes de porc
  • 150 gr de cap de costella de porc
  • trompetes de la mort o qualsevol altre bolet
  • 1 got de cava
  • un grapat de pinyons
  • 1 ceba gran
  • 1 gra d'all
  • 200 gr de tomàquet ratllat
  • oli, sal i pebre
Preparació:
  1. En una cassola enrossir les salsitxes tallades i el cap de costella amb una mica d'oli. Retirar i reservar.
  2. En la mateixa cassola sofregir la ceba tallada ben petitona junt amb l'all també tallat molt petit. Anar remenant i deixar que cogui lentament fins que comenci a agafar color.
  3. Afegir el tomàquet ratllat, la sal i el pebre i deixar coure fins que se separi l'oli del sofregit. 
  4. Incorporar els bolets, coure un parell de minuts i afegir-hi la carn i els pinyons. Remenar perquè quedi tot ben impregnat de sofregit i llavors és el moment d'abocar-hi el cava. Deixeu un parell de minuts a foc fort perquè s'evapori l'alcohol.
  5. Un cop fet el sofregit ja podem afegir-hi els fideus, remeneu bé, cobriu amb aigua (també es pot fer amb brou) i salpebreu. Deixar que arrenqui el bull i coure durant 10 minuts aproximadament. Deixeu-los una mica sucosos, queden molt més bons.
  6. Servir acompanyat de formatge ratllat.
Si ho preferiu també podeu bullir els fideus a part i els últim 5 minuts coure juntament amb el sofregit i una mica de l'aigua de la cocció.