dijous, 3 de desembre del 2015

Mini pizzes d'albergínia





Dissabte passat vem fer el 4t sopar amb els guanyadors del sorteig del grup de watsapp dels Roures Independents. La gràcia d'aquests sopars és que l'atzar decideix qui seran els convidats i fa que moltes vegades compartim una taula famílies que no ho hauríem fet mai, de moment tots quatre han estat un èxit..

Aquesta vegada, amb els Solà i Carné, hem fet un sopar galàctic dedicat a les galàxies, astres, sol, lluna, terra i tota mena d'estels. Els convidat han vingut ben guarnits per a l'ocasió i ens han obsequiat amb un kit d'olis i sal que ens han fet molta il·lusió.




El menú va consistir en un pica pica a base de canapés enrotllats, olives arrebossades, minipizzes d'albergínia, fos de Philadelphia amb verduretes. De primer plat crema de carbassó i poma amb cruixent de corn flakes i piruleta de parmesà. De segon ous empanats amb tomàquet al forn. De postres mouse de taronja amb xocolata.

Aquestes minipizzes estan fetes utilitzant com a base albergínia, la idea la vaig treure d'un video del facebook però no recordo de qui era.
Com podeu suposar no cal que tinguin forma d'estrella, podeu fer-ho a rodanxes o a làmines, i el farcit que més bé us vingui.

Ingredients:
  • Albergínia
  • Tomàquets xerri
  • Formatge emmental o mozzarella ratllat.
  • Sal
  • Oli
  • Orenga
Preparació:
  1. Tallar les albergínies a rodanxes o làmines d'un gruix de 1/2 cm, salar i deixar sobre paper de cuina perquè treguin la humitat.
  2. Passats uns 30 minuts assecar les rodanxes i col·locar en una safata de forn (poseu paper de forn a sota i evitareu que s'enganxin), amb un talla pastes li podeu donar la forma que vulgueu, en el meu cas d'estrella.
  3. Col·locar una rodanxa de tomàquet xerri a sobre de cada estrella, salar, un pols d'orenga i posar un raig d'oli d'oliva.
  4. Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 15 minuts.
  5. Espolvorejar cada estrella amb una mica de formatge.
  6. Coure 5 minuts més o fins que l'albergínia estigui cuita.