diumenge, 8 de novembre de 2015

Lasanya de mill i xampinyons


A l'escola de l'Èlia són famoses les croquetes de mill, el fet de desconèixer aquest petit cereal les ha convertit en un plat estrany i tema de conversa a la sortida de l'escola. Des de la comissió de menjador s'ha fet campanya per donar a conèixer aquest cereal acabant les reunions de l'AMPA amb un tast d'aquestes croquetes que han tingut molt bona acceptació.

Us poso la descripció que en fan a la pàgina web Ets el que menges:

És petit, rodó, de color groc i és molt fàcil de cuinar. També és molt digestiu: tant, que estimula els processos digestius en general i és ideal per moments en què tenim problemes per pair bé els aliments.


Avui per primera vegada he cuinat aquest cereal, m'he inspirat amb la recepta de connexionsvitals.com Lasanya de mill i bolets amb salsa de ceps.

Ingredients:

  • 1 got de mill
  • 2 cebes
  • 400 gr de xampinyons
  • 4 grans d'all
  • julivert
  • oli
  • sal i pebre
Preparació:
  1. Tallar la ceba en juliana, salar i coure amb una mica d'oli fins que estigui ben sofregida.
  2. Afegir el mill que prèviament haurem rentat amb aigua freda junt amb 3 gots d'aigua i deixar bullir durant 20 minuts sense remenar i amb l'olla tapada. Per donar gust de bolets he afegit una mica de sal de ceps.
  3. Mentrestant rentar i laminar els xampinyons.
  4. Tallar els alls i el julivert ben petitons.
  5. En una paella saltejar els xampinyons amb un pessic de sal i pebre junt amb l'all i julivert i un raig d'oli i reservar.
  6. Un cop estigui cuit el mill triturar amb un passa purés o una batedora i reservar.
  7. Preparar la lasanya fent capes de puré de mill i de xampinyons.

1 comentari:

Roser Font ha dit...

m'agrada!! últimament estic molt consumidora de mill,necessito ferro, i aquest plat segur que m'encantaria! Petons