divendres, 13 de novembre de 2015

Fricandó de tonyina amb bolets


Pel meu aniversari la Sara i en Josep em van sorprendre amb una bona panera de pinetells acabats de collir a terres gironines. 
Mireu quin goig que feien ben nets i a la cassola!


El destí d'aquests pinetells va acabar en una cassola com a acompanyament d'una fantàstica tonyina del mercat de la Boqueria.

Ingredients: (5 persones)
  • 5 talls de tonyina
  • 1 ceba grossa
  • 200 gr de tomàquet triturat
  • 2 grans d'alls
  • 1 got de vi ranci o brandi
  • farina
  • bolets (si no en tinc de naturals n'hi poso de congelats)
  • per la picada (un parell de torradetes, all i julivert i ametlles o pinyons)
  • oli
  • sal
  • pebre
Preparació:
  1. Salpebreu la tonyina i enfarineu-la.
  2. Fregir la tonyina amb oli calent, amb un minut per cada banda n'hi ha prou. Reservar.
  3. En el mateix oli sofregir la ceba tallada ben petitona o triturada, quan agafi color afegiu-hi els alls trinxats i el tomàquet. Deixar coure 10 minuts fins que el tomàquet estigui cuit.
  4. Incorporar els bolets i el vi ranci o el brandi i deixar que s'evapori l'alcohol.
  5. Afegir un parell de gots d'aigua i quan arrenqui el bull posar la tonyina que teníem reservada, la picada i rectificar de sal.
  6. Deixar coure 5 minuts.
  7. Si ho deixeu reposar d'un dia per l'altre encara està més bo.


2 comentaris:

Sussi Aracuina ha dit...

Me l'apunto que estem en plena temporada!!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Desconeixia que es pogués fer fricandó amb la tonyina! Gran recepta!
Petons i bona setmana!
Olga