dijous, 10 de setembre del 2015

Pastís aniversari amb "ganache" de xocolata blanca



Avui l'Èlia, la petita de casa, fa 7 anys i quan vaig preguntar-li de què volia el pastís ho va tenir claríssim, un "Dino" de xocolata!!! El "Dino" és el seu estimat amic que l'acompanya de nit i en moments de tristesa, les seves múltiples etiquetes la consolen i l'ajuden a dormir plàcidament cada nit. 
Quan m'ho va dir em vaig quedar de pedra, com faria un pastís de Dino sense utilitzar fondant que no m'agrada??? Per què se m'ha acudit preguntar com volia el pastís??? Però si haguéssiu vist la cara d'il·lusió amb que ho va demanar hauríeu fet com jo, imaginació i a buscar-se la vida!!! I el resultat, un pa de pessic retallat donant forma de dinosaure recobert amb un ganache de xocolata blanca tenyida amb colorant verd que meticulosament ha anat posant el Marcel fins a cobrir-ne tota la superfície.




 Moltes felicitats princesa!!!!!

Per poder donar més volum al pastís he utilitzat dos pans de pessic que he retallat en forma de dinosaure i enganxat entre sí. Jo he fet la servir la recepta de la thermomix de pa de pessic genovès de xocolata, però ho podeu fer amb la recepta que més us agradi.

Ingredients:
  • Pa de pessic
  • 200 ml de nata líquida per muntar
  • 250 gr de xocolata blanca de cobertura
  • colorant del color que més us agradi
  • almívar (80 gr de sucre, 80 gr d'aigua, 4 gotes suc de llimona, rajolí de Cointreau)
Preparació: (per un pastís rodó, si voleu forma l'adapteu)
  1. Obrir el pastís per la meitat i amb l'ajuda d'un pinzell pintar amb almívar les dues cares. 
  2. Fer una capa amb ganache acabat de fer o amb melmelada si us ve més de gust.
  3. Juntar les dues parts i cobrir amb el ganache de xocolata.
Preparació ganache xocolata blanca:
  1. Posar a escalfar la nata líquida vigilant que no arribi a bullir i abocar-hi la xocolata blanca tallada a trossos petits.
  2. Sense deixar de remenr i vigilant que no es cremi escalfar fins aconseguir fondre tota la xocolata.
  3. Retirar del foc i deixar refredar una mica abans de posar a la nevera i deixar reposar 12 hores. Abans de posar-la a la nevera n'he utilitzat una mica per posar al mig del pastís i a la vegada m'ha servit de cola per enganxar les dues parts.
  4. Passades 12 hores muntar la crema amb una batedora o thermomix o el que tingueu.
  5. Cobrir el pa de pessic i deixar a la nevera fins al moment de servir.
Preparació almívar:
  1. Posar en un cassó el sucre, l'aigua i unes gotes de llimona i deixar bullir sense remenar durant 5 minuts a fort viu.
  2. Retirar del foc i posar un rajolí de Cointreau.
  3. Reservar.


3 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

woww que xulo!! moltes felicitats a la princesa i a l'artista que l'ha creat!! quin vici de pastís! és molt maco celebrar un aniversari així oi? petons

ISABEL ha dit...

Quina ilu..... Cristina i que ràpid es fan grans.
Moltes felicitats a l'Èlia, m'imagino la seva careta, quan va veure el pastís.
Felicitats a la nena i a la mare i gaudeix molt d'ella, el temps passa super ràpid.
Petons

sandra/ josemaria ha dit...

chulissim per lleparse els dits, per molts anyns per la petita