dissabte, 20 de juny del 2015

Pasta fresca casolana de colors


Avui és el sant de l'Èlia i era l'encarregada d'escollir el menú, la seva originalitat l'ha portat a demanar espaguetis amb salsa de formatge i carn arrebossada.
Aprofitant que fa un mes vaig fer un taller de pasta fresca a Gadgets i que tenia remolatxa a la nevera hem fet aquestes tallarines de colors que ens han agradat moltíssim.


Ens ho hem passat super bé fent anar la màquina i convertint la farina en tallarines!!!


La màquina de pasta fa molts anys que ens la van regalar, però mai ens havia quedat com avui. Al taller de Gadgets ens van dir que poséssim farina i sèmola i ens van recomanar aquesta marca, tot i que és més cara val la pena, la pasta ha quedat amb una textura fantàstica.


La proporció per a la pasta és, per cada 100 gr de farina un ou. Podem substituir l'ou per 50 gr d'humitat. Puré de remolatxa, puré d'espinacs, salsa de tomàquet, tinta de calamar..... i així farem la pasta de colors.
Us poso la recepta amb les quantitats que he fet avui per 5 persones.

Ingredients:
  • 340 gr de sèmola
  • 60 gr de farina ( i més per espolvorejar)
  • 100 gr de puré de remolatxa (2 remolatxes cuites i triturades)
  • sal
  • pebre
Preparació:
  1. Barrejar tots els ingredients i amassar (jo ho he fet amb la thermomix, però a mà no costa gens). Tot i que sembla que falti humitat no n'heu d'afegir.
  2. Fer una bola, cobrir amb film i deixar reposar fora de la nevera de 30 a 60 minuts.
  3. Després del repòs ja podem començar a donar forma a les tallarines. Es recomanable agafar petites porcions de massa (deixar sempre tapada amb el film la que ens sobri), enfarinar una mica i estirar amb la màquina, jo he arribat fins al número 5 i llavors ja podem tallar les tallarines o fer la forma que més ens agradi. És important deixar la pasta empolsinada amb farina per evitar que s'enganxi.
  4. Bullir amb abundant aigua amb sal durant 3 minuts i acompanyar de la salsa que més us agradi. Nosaltres avui ho hem fet amb salsa de 4 formatges. 


2 comentaris:

Teresa ha dit...

Què bé s'ho passen els nens i no tan nens fent pasta a casa, oi? i lo bona que queda!!! bona revetlla!

No tot són postres ha dit...

Jo com que ja no tinc petits a casa no m'animo a comprar la màquineta :-(
Però quan veig aquestes receptes que poseu me n'agafen ganes!
PTNTS
Dolça