divendres, 19 de juny de 2015

Pastissets de pernil dolç i xampinyons





Aquest mes del blog al plat està dedicat a la Mercè de Destapant cassoles, un homenatge ben merescut per a qui mes a mes ens convida a conèixer i remenar receptes de diferents blogs.
Amb la Mercè ens hem conegut a través del blog i la meva sensació és que som amigues de tota la vida, mitjançant les seves publicacions he anat coneixent a la seva família i la seva manera de ser. Sempre a punt per fer-nos participar de les seves iniciatives, entre elles del blog al plat, i sempre que he pogut no me n'he perdut cap.
El blog de la Mercè és un referent per mi, ple de receptes pel dia a dia i moltes propostes per a celebracions amb amics i família.

La meva proposta d'avui està inspirada en el Pastís de gambetes i pernil de la Mercè, a falta de gambes les he substituïdes per xampinyons. Aprofitant que s'acosten les revetlles l'he fet en format pastissets que fan de molt bon repartir.

Ingredients:
  • 4 ous
  • 100 gr de formatge ratllat
  • 75 ml de nata
  • 3 cullerades soperes de tomàquet fregit
  • 1/2 got de llet
  • 60 gr de pernil dolç
  • 200 gr de xampinyons
  • 1 gra d'all
  • oli i sal
Preparació:
  1. Saltejar els xampinyons, laminats o tallats a dauets, amb una mica d'oli i l'all ben petitó.
  2. A part barrejar amb un batedor els ous, la llet, la nata i el tomàquet.
  3. Afegir el pernil dolç tallat ben petitó, els xampinyons i el formatge ratllat.
  4. Posar en un motlle de silicona o en motlles idividuals i coure al forn, preescalfat a 180º, durant 35 minuts. Comprovar que està cuit abans de treure del forn. Si feu la versió individual amb 20 minuts ho teniu llest.
  5. Deixar refredar i servir.

8 comentaris:

La Cuina de l'Olga ha dit...

M'agrada moltíssim la teva proposta!! Ideal per als sopars d'estiu a la fresca!!!
Petonets,
Olga

Roser Font ha dit...

aquest i el de sobrassada els trobo genials! ideals per aperitius i bonissims! petons

Anna Pigarda ha dit...

M'agraden molt aquestes receptes per fer aperitius! Com diu l'Olga per sopars d'estiu són fenomenals! I a més saboroses i fàcils de fer! Què més és pot demanar! Una abraçada! Anna de retallsdecuina.cat

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...


Cristina; Una molt bona entrada en el teu blog amb l'explicació i molt bona també la recepta del blog de la Mercé, canviant les gambes per els xampinyons.
Salutacions Cristina¡¡ :O)

Mercè Corbera ha dit...

Aquesta mena de receptes son d'aquelles que tant m'agraden per quan venen amics o familia. Fàcil, ràpida, gustosa. gambes, xampinyons... el més xulo d'aquestes receptes és que cadascú ho faci amb el que més els agradi!Moltes gràcies per participar en aquesta ocasió tan especial i gràcies per les teves paraules.

M Glòria ha dit...

Ideal per a les revetlles i sopars de terrasseta :-)
Ptnts
Dolça

Cristina ha dit...

Molt bona combinació! Es veuen tremendos!

Teresa ha dit...

Tot està tant bo que no se pas què triaria... molt bona tria!! bona revetlla