dissabte, 1 de novembre del 2014

Pastís de mousse de xocolata blanca


Ahir vaig fer 50 anys, mig segle, i vaig preparar aquesta mousse de xocolata blanca per celebrar-ho a casa en la intimitat, però això no va ser possible, una setantena d'amics i familiars m'esperaven a La Monroe de la Filmoteca en una festa que m'havia organitzat el Jordi, l'Arnau i el Marcel. I de regal una Thermomix que avui he fet anar sense parar! Gràcies a tots!!!

Mireu quina invitació tan xula que em va fer la Marta.

El pastís ens l'hem menjat aquest migdia i l'he decorat amb aquestes cireretes d'arboç que hem collit amb l'Arnau.
La recepta és del blog Las recetas de Masero, una mousse molt fina que a casa ena ha agradat molt.

Ingredients:

Per la base:

  • 100 gr de galetes tipus Digestive
  • 30 gr de mantega
Per a la mousse:
  • 225 gr de xocolata blanca
  • 360 ml de nata per muntar
  • 1 culleradeta d'extracte de vainilla
  • 4 fulls de gelatina
Preparació de la base:
  1. Triturar les galetes amb la mà de morter o una picadora.
  2. Fondre la mantega al microones.
  3. Barrejar les galetes amb la mantega.
  4. Cobrir tota la base d'un motllo desmuntable pressionant amb una forquilla.
  5. Reservar a la nevera.
Preparació de la mousse:
  1. Hidratar les fulles de gelatina amb aigua freda.
  2. Fondre la xocolata al microones.
  3. Posar a escalfar 125 ml de nata a foc baix sense que arribi a bullir. Quan estigui ben calenta afegir una mica a la gelatina (que haurem escorregut) per tal que es dissolgui i reservar. A la resta de la nata afegiu-hi la xocolata i remenem fins que ens quedi una mescla ben lligada.
  4. Afegir la gelatina dissolta i retirar del foc.
  5. Muntar els 235 ml de nata amb l'extracte de vainilla i afegir amb moviments envolvents a la xocolata fins que quedi ben integrada.
  6. Abocar al motllo i reservar a la nevera un mínim de 6 hores.
  7. Decorar al gust, desemmotllar i servir.

8 comentaris:

El cullerot Festuc ha dit...

Moooooltes felicitats guapa!!! Que xula la invitació, la festa, el pastís xo sobretoooot la thermomix! Viscaaaaa!!! A disfrutar-la molt! És una passada la tm5! :)
Petunets
Eva

les receptes que m'agraden ha dit...

Per molts anys guapa! Quin pastís més preciós, amb aquestes cireretes d'arboç queda la mar de bé. I la invitació superxula, m'encanta! Un petó i a disfrutar de la thermomix!

Les receptes que m'agraden

Gemma ha dit...

Per moooooolts anys!
Uau, quin relaglàs, eh? segur que ara amb la nova thermomix encara faràs millors receptes!
La mousse sensacional, fina i boníssima!

Unknown ha dit...

Disfruta molt del 50 i del regal.

Cristina ha dit...

Felicitats! Res millor que celebrar l´aniversari amb la gent que t´estima, oi? La mousse es veu fantàstica...vaja...es veia.

GEMMA ha dit...

Moltissimes felicitats!!!...les festes sorpresa son una pasada...i aquesta mousse fa una pinta espectacular!!!
Petons

mercè ha dit...

PER MOLTS ANYS CRISTINA!
Ets una crack!, felicitats per la invitació, és una cucada, felicitats per la familia tan maca que tens, felicitats per ser com ets!, està clar que rebs el que dones!!!

La cuina de la Isabel ha dit...

Per molts anys Cristina!!!!!!
Quines sorpreses mes maques.
Petons