diumenge, 24 de novembre del 2013

Mandonguilles de calamars i porc amb castanyes


La setmana passada el programa de Catalunya Radio Tàpias variades estava dedicat a les mandonguilles, jo em vaig quedar amb la recepta d'un oient que les feia amb carn de porc i calamars. Aquest cap de setmana les he fet acompanyades de castanyes amb un resultat exquisit.

Ingredients: (5 persones)

  • 500 gr de carn picada de porc
  • 500 gr de calamars 
  • 300 gr de castanyes
  • 3 llesques de pa de motlle sense crosta o de pa dur
  • 1 copeta de vi ranci
  • 1 ceba
  • 3 cullerades de tomàquet ratllat
  • farina
  • 1 ou
  • rajolí de llet
  • sal 
  • pebre
  • oli
  • all
  • julivert
  • 4 ametlles torrades
  • 4 avellanes torrades
  • 1 torradeta o 1 carquinyoli
Preparació:
  1. Netejar i trossejar els calamars i saltejar-los amb una mica d'oli. Retirar i triturar-los.
  2. Posar a estovar la molla de pa amb l'ou deixatat, sal, pebre i la llet.
  3. Afegir-hi la carn picada i els calamars triturats i barrejar.
  4. Donar forma a les mandonguilles i enfarinar.
  5. En una cassola fregir les mandonguilles amb oli d'oliva i reservar.
  6. En el mateix oli sofregir la ceba tallada ben petitona.
  7. Afegir-hi el tomàquet, sal i una mica de sucre i coure lentament.
  8. Quan tinguem el sofregit al punt tirar un gotet de vi ranci i deixar reduir l'alcohol.
  9. A continuació afegir-hi les mandonguilles i les castanyes cuites i pelades, cobrir amb aigua i deixar coure 20 minuts fent xup-xup.
  10. Per acabar, fer una picada amb els alls, el julivert, les ametlles, les avellanes i una torradeta i afegir a la cassola, coure un parell de minuts i corrents cap a taula.
Les castanyes les he comprat congelades i m'he estalviat pelar-les.

2 comentaris:

trifasic de baileys ha dit...

quines mandonguilles noia!! jo tambe en tinc ganes de fer, fa temps que no en faig , de les classiques, aupa mandonguilles! petons

La Cuina de l'Olga ha dit...

Quines mandonguilles més originals!!! Gràcies per la genial idea d'unir el mar i la muntanya en una mandonguilla!!!
Petons,
Olga