dilluns, 10 de setembre del 2012

Tortuga Gertrudis


Avui l'Èlia fa 4 anys, tot i que sembla que faci dos dies quan anticipadament va decidir estar amb nosaltres. 
Ahir vem fer al jardí de Gaüses un dinar amb tota la comunitat, vam tenir de tot, aperitiu, crema de carbassa, amanida de pasta, botifarres amb mongetes, pastís, cafè, concert, hisada de banderes i llençament de coets... No vam deixar passar l'oportuntat de celebrar l'aniversari de l'Èlia, i per això vaig fer aquest pastís tortuga que va deixar a tothom bocabadat i a l'Èlia molt emocionada.

 
PER MOLTS ANYS ÈLIA !!!!!
 
 
La recepta es pot trobar a molts blogs.
 

Ingredients:
  • 2 braços de gitano (jo els he comprat al Lidl, tot i que també us els podeu fer vosaltres)
  • 500 ml de nata per muntar
  • 9 clares (jo les he comprat pasteuritzades)
  • 250 gr de xocolata per postres
  • 1 sobre de gelatina neutra
  • 80 gr de sucre
  • 150 ml de llet
  • per decorar he utilitzat 2 bollycaos, un panet de llet i xuxes per la llengua i els ulls.
Preparació:
  1. Forrar un bol d'uns 26 cm amb paper de film que ens ajudarà a desemotllar el pastís.
  2. Tallar els braços de gitano, ben freds de la nevera, a rodanxes d'un dit de gruix i cobrir tota la superfície del bol. Reservar a la nevera. 
  3. Montar la nata i reservar a la nevera.
  4. Fondre la xocolata al microones vigilant que no es cremi i reservar.
  5. Hidratar la gelatina amb 50 ml de llet ben freda.
  6. Posar a bullir els 100 ml de llet restants, quan arrenqui el bull apagar el foc i disoldre-hi la gelatina. Afegir-hi la xocolata, remenar-ho tot i reservar.
  7. Batre les clares junt amb el sucre a punt de neu.
  8. Barrejar la nata amb les clares amb moviments suaus.
  9. Afegir la xocolata amb la gelatina a la barreja anterior i barrejar-ho amb moviments envolvents.
  10. Omplir el bol amb la mousse de xocolata, a mi me n'ha sobrat una mica, tot dependrà de la mida del bol.
  11. Cobrir el bol amb una capa de rodanxes de braç de gitano i tapar amb film transparent.
  12. Reservar a la nevera d'un dia per l'altre.
  13. Desemotllar el pastís en una safata, posar mig bollycao per fer cada pota, 2/3 de pa de llet per fer el cap, 1/3 de pa de llet per simular la cua  i les xuxes per decorar la cara.

5 comentaris:

GEMMA ha dit...

Dons moltissimes felicitats a l'Elia i moltes felicitats a la pastissera...!!!
Petonets.

trifasic de baileys ha dit...

quina cara de sorpresa l'Elia! jajja molt xulu t'ha quedat!! petons

mercè ha dit...

MOLTISSIMES FELICITATS!, 4 anys...es fa gran, la "petita"... Aquest pastís t'ha quedat preciós Cristina!, segur que tant grans com petits van fer un: OOOOOOOHHH!!!

ISABEL ha dit...

Cristina, quina xulada de pastis.
Felicitrats per l'Elia i per la mare.
Petons.
Aquest pastis el guardo.

bojosperlacuina ha dit...

M'encanta aquest pastís reivindicatiu.