dilluns, 23 d’abril del 2012

Pastís de Sant Jordi


Amb aquest pastís, llibres i roses hem celebrat el Sant Jordi a casa.

Pa de pessic
Ingredients:
  • 3 rovells d'ou
  • 1 ou sencer
  • 50 gr de sucre
  • ratlladura de llimona
  • 80 gr de farina tamisada
  • 20 gr de farina de blat de moro (Maizena)
  • 30 gr d'ametlla en pols
  • 3 clares d'ou
  • 80 gr de sucre
Preparació:
  1. En un bol posar les 3 clares d'ou. Batre-les amb unes barilles elèctriques i quan comenci a fer brumera incorporar el sucre (80gr) a poc a poc fins que quedi una mescla ben esponjada.
  2. En un altre bol posar els 3 rovells d'ou, un ou sencer, els 50 gr de sucre i la ratlladura de llimona (només la part groga) i amb l'ajuda d'unes barilles elèctriques batre-ho fins que tripliqui el seu volum i agafi un color blanquinós.
  3. Barrejar lleugerament els rovells amb les clares amb una espàtula i a continuació afegir-hi les farines molt suaument.
  4. Untar un motlle d'uns 24 cm amb mantega i enfarinar-lo. Donar uns cops al motlle per espolsar la farina sobrant.
  5. Posar la mescla al motlle i coure-ho al forn, prèviament escalfat a 180º amb l'escalfor de baix, durant 25 minuts o fins que estigui cuit.
  6. Treure-ho del forn i deixar refredar sobre d'una reixeta.
Almívar (opcional)
Ingredients:
  • 100 gr de sucre
  • 100 ml d'aigua
  • gotes de suc de llimona
  • un rajolí de cointreau (opcional)
Preparació:
  1. En un cassó petit bullir durant 5 minuts i sense remenar l'aigua, el sucre i les gotes de llimona.
  2. Fora del foc afegir un rajolí de cointreau.
  3. Deixar refredar.
Trufa
Ingredients:
  • 300 gr de xocolata de cobertura
  • 300 ml de nata líquida per muntar
Preparació:
  1. En un bol trossejar la xocolata.
  2. Escalfar la nata líquida fins que arrenqui el bull.
  3. Retirar del foc i afegir-la sobre de la xocolata tot remenant fins que es fongui.
  4. Deixar refredar (millor fer-a d'un dia per l'altre).
Gema
Ingredients:
  • 3 ous
  • sucre (el mateix pes que el dels ous amb closca)
  • gotes de suc de llimona
Preparació:
  1. Peseu en una balança els tres ous amb closca.
  2. Peseu el mateix pes dels ous en sucre.
  3. En un cassó, a foc suau, coeu els ous amb el sucre i unes gotes de suc de llimona. Remeneu-ho sense parar fins aconseguir una crema, que faci dos xup-xups.
  4. Aboqueu-la sobre el marbre perque es refredi ràpidament i anar-ho remenant amb un ganivet.
Muntatge del pastís
  1. Obrir el pa de pessic en tres capes.
  2. Amb l'ajuda d'un pinzell banyeu la base amb una capa d'almívar.
  3. Farcir-lo amb una capa de trufa.
  4. Cobrir amb la base següent i tornar a repetir l'almívar i la trufa.
  5. Cobrir-ho amb la base superior.
  6. Cobrir tota la superfície del pastís amb una capa de gema.
  7. Cobrir els contorns amb trufa i decorar amb xocoata granulada.
  8. Decorar al gust.

11 comentaris:

mercè ha dit...

Un pastís esplèndit per a un dia esplèndit!. Quina feinada!, però segur val la pena. Jo també he fet una mousse per aquest dia. Una abraçada, bonica!

GEMMA ha dit...

Caram, si ho se, vinc a sopar!!! quina bona fila que fa el pastis...
Petonets.

trifasic de baileys ha dit...

uauuu que bo!! quina pintassa!!! ideal per celebrar la nostra diada!! petons

Anònim ha dit...

que bo!!!!!!!!!!!! jo vaig fer les mones amb gema, però no em va quedar tan bonic d'aspecte. Sembla que la gema estigui cremada. Hi ha algun truc???

moltes gràcies i felicitats pel pastís!!

A peu coix. N. Sagués ha dit...

Un pastís preciós i de segur molt bo.
Un disseny diferent que m'agrada!

Cristina ha dit...

Guapíssim1

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Cristina; Una manera ben "dolça" de celebrar la diada de Sant Jordi.
Que vagi de gust¡¡ :-D

ISABEL ha dit...

Maquissim, un pastis de luxe,digne de la millor pastisseria, per celebrar tal com cal, la nostra Diada
Felicitats

MaryLou ha dit...

Un pastis de 10!!!!!!
Petonets

Margarida ha dit...

Sant Jordi es mereix un pastís com aquest!!!
Jo li he dedicat un en forma de cor...
Petons

lacuinadesempre.cat ha dit...

No està gens malament.