diumenge, 27 de febrer del 2011

Ous farcits de xampinyons i gambes


Ahir vaig estar remenant entre les cents de receptes que tinc acumulades en una llibreta, entre elles hi ha totes les que em van ensenyar a l'Escola de cuina d'Alba on anava quan era molt joveneta i que poques vegades he fet a casa. Em van cridar l'atenció aquests ous farcits molt fàcils de fer i que feien per un dinar de diumenge.


Ingredients per 4 persones:
  • 6 ous
  • una cullerada de ceba picada (jo ho posat una escalunya)
  • 150 gr de xampinyons
  • 150 gr de gambes
  • 1/2 l de llet
  • 40 gr de farina
  • 40 gr de mantega
  • formatge ratllat
  • una cullerada de conyac (jo no n'he posat i així ho podien menjar els nens)

Preparació:

  1. Bullir els ous durant 12 minuts, refredar de seguida, pelar, partir per la mitat i treure els rovells.
  2. Picar la ceba i coure-la amb una mica d'oli.
  3. Afegir-hi els xampinyons tallats ben petits i coure a foc fort.
  4. Pelar les gambes (reservar els caps i les clofolles), picar-les a trossets petits i afegir-les amb els xampinyons i la ceba. Una vega s'hagi cuit treure del foc i deixar refredar.
  5. Aixafar els rovells amb una forquilla i barrejar amb el picadillo. S'hi pot afegir una cullerada de tomàquet concentrat, jo com que no en tenia no ho he fet.
  6. Amb aquesta preparació farcir les clares com es veu a la foto.
  7. Per fer la salsa posar a bullir la llet amb els caps i les clofolles de les gambes, quan agafi el bull retirar del foc i passar-ho pel colador xinés apretant fort per que surti la substància. Amb la mantega, la farina i aquesta llet fer una salsa bexamel assaonada amb sal, pebre i nou moscada. Opcionalment afegir-hi una cullerada de conyac.
  8. Cobrir els ous amb la salsa i el formatge ratllat.
  9. Gratinar i servir.

12 comentaris:

La cuina de l'Eri ha dit...

Hola,
Han d'estar de vici... Com jo no tinc nens, aprofitaré i li posaré el conyac. Petons i bona setmana,

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Sempre els faig amb tonyina però la propera provaré els teus.
Salut!

Miquel ha dit...

me gusta esta manera de hacer los huevos rellenos y yo como la Eri coñac
peto
miquel

Unknown ha dit...

mmmmm farcits de champis y gambes!! quina delicia. m'encanten els ous farcits. Els he porvat de varies maneres aquesta me l'apunto que ha d'estar de mort!!! petonets

Judith ha dit...

que original! m'agrada! ja he posat a la llista de pendents!!! petonets

Gemma ha dit...

Mmmm... han de quedar uns ous farcits ben gustosos amb una beixamel amb gust de gamba deliciosa... i tant que fa per un dinar de diumenge!

mercè ha dit...

Això és un plat temptador!, quina manera tan completa de fer uns ous farcits. El farcit de xampis i gambes em torna boja, i amb aquesta beixamel marinera....DEFINITIUS!.uN PETÓ GUAPA.

La cuina de la Isabel ha dit...

Una recepta clàsica amb un tó molt original, la beixamel amb gust de gambetes.
Humm.....

Petonets

No tot són postres ha dit...

Però quina cosa més bona!!!
Vols dir que el conyac, amb la cocció, no perd l'alcohol i es torna apte per a menors?

PTNTS
Dolça

Ingrid ha dit...

Una recepta molt completa i super saborosa!! t'han quedat genials!
Molts petonetss

Anònim ha dit...

Han d'estar de vici, me'ls apunto!!
Petonets!
Sandra

Cristina ha dit...

Proveu-los, no tenen cap dificultat i estan molt bons!
Gràcies pels vostres comentaris.