diumenge, 22 d’agost del 2010

Deconstrucció d'empedrat


Ahir es va fer la tradicional sardinada de cada estiu a casa de l'Albert i la Isabel. Aquest any erem més de 60 i com sempre l'organització ha estat perfecte i s'ha allargat fins a altes hores de la matinada.

Jo vaig portar aquests gotets amb una deconstrucció d'empedrat recepta d'una classe que vaig fer fa un parell de mesos amb el David Lienas en una de les seves classes de l'Espai del consumidor de Bonpreu. Com que em vaig deixar la recepta a Barcelona he fet servir la que ha penjat la Mercè del blog Destapant cassoles.

Ingredients: per 4 persones

  • 500 gr de mongetes del ganxet
  • 100 gr d'olives negres
  • 200 gr de tomàquet
  • 200 gr de ceba de figueres
  • 100 gr de pebrot vermell
  • 100 gr de pebrot verd
  • bacallà esqueixat
  • oli, sal, julivert i vinagre de mòdena

Preparació:
  1. Escórrer les mengetes i posar-les en un pot per triturar amb el pímer junt amb el vinagre, l'oli, la sal, el pebre i una mica d'aigua.
  2. Passar per un colador i reservar a la nevera.
  3. A part, tallar ben petit els tomàquets, els pebrots, la ceba, les olives, el julivert i el bacallà (després de dessalar). Amanir-ho amb oli, sal i pebre i deixar amaserar a la nevera durant una hora.
  4. Servir-ho en unes copes amb la crema de mongeta de fons i la barreja de verdures a sobre. Jo vaig fer-ho en gotets petits que van fer de bon repartir.

6 comentaris:

mercè ha dit...

Hola Cristina, veig que a part dels fabulosos tomàquets que ens presentes, t'estàs especialitzant en "grans events" populars on l'àpat és per a una munió de persones!.Aquests gotets d'empedrat segur van tenir molt dèxit, perquè ara a l'estiu be molt de gust, i en aquest format gotet...entra de merabella!Un petonet.

Visc a la Cuina ha dit...

T'han quedat una preciositat, i per l'aspecte que tenen, devien ser un éxit total!

josep ha dit...

Una feinada fer 60 gotets, però segur que l'èxit va ser sonat.
Una abraçada

Cristina ha dit...

Mercè, els estius a Gaüses me'ls passo amb safates amunt i avall, el poble és petit però hi ha un munt d'activitats. Aquest estiu he fet servir el format gotet i he trobat que és molt còmode per repartir. Crec que van tenir molt d'èxit!!

Visc a la cuina, no en va sobrar ni un!! Crec que van agradar. Gràcies

Josep, el que més em va costar va ser trobar els gotets, per aquests pobles és difícil trobar segons què. No en va quedar ni un!!!!

Anònim ha dit...

Us puc assegurar que va tenir un gran èxit, de fet jo no en vaig poder provar cap i tothom hem va dir que estava boníssim. Cada sopar que fem en comunitat esperem els plats de la Cristina, sempre molt bons i molt ben presentats.
Fins aviat
Isabel

Cristina ha dit...

Isabel,
sento que no els poguessis provar, si ens veiem aquest setembre ja te'n portaré per que puguis fer la cata. La vostra sardinada també va estar molt bé, com cada any tot feia molt goig. Un petó.