dimecres, 11 de desembre del 2013

Pastís de pasta de full amb poma


Divendres passat vem fer una trobada amb unes quantes famílies de la classe de l'Èlia. Després de la Via Catalana i la botifarrada a la Hispanidad, no podíem deixar passar el dia de la Constitució, per aquesta ocasió hem organitzat una xoriçada  a La Masó, a casa del David i la Mariona.
Amb aquest pastís de poma, sense ou ni llet, vem celebrar l'aniversari de la Mariona. 
La recepta és una barreja de diferents propostes que he trobat per la xarxa.

Ingredients:

  • 2 làmines de pasta de full
  • 2 pomes
  • 4 cullerades de melmelada d'albercoc
  • 1 cullerada de sucre
  • sucre de llustre 
Preparació:
  1. En una safata per anar al forn posar-hi una base de pasta de full.
  2. Punxar-la amb una forquilla per evitar que s'infli.
  3. Untar la base amb la melmelada deixant un dit per cada costat sense.
  4. Pelar i tallar les pomes a làmines fines i repartir-les per sobre de la melmelada.
  5. Escampar una cullerada de sucre per sobre la poma.
  6. Cobrir amb la segona base de pasta de full. Per fer la reixa podeu utilitzar un aparell especial o amb  un ganivet.
  7. Per segellar els costats poseu una mica d'aigua i apretant amb una forquilla tot el contorn.
  8. Perquè quedi més bonica podeu pintar tot el sobre amb ou, si teniu al.lèrgics no.
  9. Coure al forn preescalafat a 180° durant 25 minuts amb l'escalfor de dalt i baix.
  10. Abans de servir espolvorejar amb sucre de llustre.


4 comentaris:

Gemma ha dit...

La pasta de full farcida de poma és una de les meves postres preferides. Senzillament boníssima!
I la presentació amb l'enreixat queda molt bonic.

Fem un mos ha dit...

El pastis de poma m’encanta, i amb aquesta enreixat a sobre queda molt maco, anotat per la propera!
Petons

trifasic de baileys ha dit...

tan facilet i tan bo oi!!

La Cuina de l'Olga ha dit...

Aquesta la preparo, seguríssim!!! Facileta i....deliciosa!!!!
Gràcies per compartir-la!
Petons,
Olga