dissabte, 6 de febrer de 2021

Pastís portugués de nata o pastís serradura

 


Avui hem celebrat els 27 anys de l'Arnau. Mare i fill hem pujat al cim del Tibidabo i després hem recuperat forces amb els típics fideus a la cassola, que no poden faltar en els àpats on l'Arnau escull el menú, i ha acabat bufant les espelmes amb aquest pastís de nata.


Per molts anys Arnau!!!

El pastís és molt fàcil de fer i no necessita forn, només cal ser previsor i preparar-lo el dia abans. Per la xarxa hi ha moltes receptes d'aquest pastís, jo he seguit la del canal de youtube d'Alicia recetas.


El nom de pastís serradura ve de la capa final que es fa amb amb galeta triturada.

Ingredients:
  • 200 gr de galetes maria
  • 100 gr de mantega
  • 1 culleradeta de canyella molta
  • 500 ml de nata per muntar
  • 350 ml de llet condensada
  • 125 ml de llet
  • 8 làmines de gelatina
  • 60 gr de galetes napolitanes de canyella
Preparació:
  1. Folrar un motlle desmuntable amb paper vegetal. Pels laterals he posat una mica de mantega i una tira de paper vegetal i així ha anat molt bé per desemmotllar.
  2. Triturar les galetes maria amb una picadora.
  3. Barrejar-hi una culleradeta de canyella en pols.
  4. Fondre la mantega al microones i barrejar-la amb la galeta.
  5. Folrar la base del motlle amb la barreja anterior tot presionant amb una cullera. Reservar a la nevera.
  6. Hidratar la gelatina amb aigua freda.
  7. Muntar la nata, important que abans estigui molt freda.
  8. Escalfar la llet i dissoldre-hi la gelatina ben escorreguda.
  9. Barrejar la llet amb la llet condensada.
  10. Anar abocant la barreja de lets a la nata muntada mentre es va batent amb les barnilles elèctriques.
  11. Abocar la mescla dins del motlle i allisar la superfície.
  12. Deixar a la nevera un mínim de 8 hores.
  13. Triturar les galetes de canyella i cobrir tota la superfície amb una bona capa.
  14. Desemmotllar, decorar i a taula!!!