dijous, 26 de juny del 2014

Espatlla de cabrit al cava


Aquest cap de setmana hem disfrutat menjant el cabrit que hem comprat a Pasturabosc, una petita empresa de cabres que tenen en Joan i la Judit a Gaüses i que preten recuperar la pastura com a neteja dels boscos.

Amb aquest plat hem contribuīt indirectament en el manteniment del sotabosc, la prevenció d'incendis, potenciar la biodiversitat, mantenir el paisatge, conservació de la raça de Cabra Blanca de Rasquera en perill d'extinció, creació de nous llocs de treball en el sector primari i a arrelar la gent al territori. Tot això sense moure'ns de la taula i amb un plat exquisit.


Ingredients:
  • 2 espatlles de cabrit
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets
  • 2 pastanagues
  • 4 patates mitjanes
  • 4 grans d'all
  • 1 got de cava
  • oli verge
  • sal
  • pebre
  • herbes aromàtiques: romaní, farigola, llorer...
Preparació:
  1. Encendre el forn a 180°.
  2. En una safata que pugui anar al forn i on hi càpiguen les espatlles posar un rajolí d'oli.
  3. Tallar la ceba a mitges llunes i cobri la base de la safata.
  4. Tallar les patates a rodanxes i repartir per sobre de la ceba.
  5. Salpebrar.
  6. A continuació posar les espatlles salpebrades.
  7. Repartir per la safata els tomàquets tallats a quarts, les pastanagues tallades a tiretes i els alls sense pelar.
  8. Afegir les herbes aromàtiques i amanir amb un bon raig d'oli
  9. Coure al forn durant 25 minuts.
  10. Regar amb el cava i deixar coure un quart d'hora més o fins que veieu que està cuit.

4 comentaris:

Margarida ha dit...

Quina bona oloreta devia fer tota la casa!
A nosaltres ens agrada molt, i a l'hivern de tant en tant faig espatlles de be, però triguen bastant m´`es a coure's que aquestes espatlletes tan tendres de cabrit que ens ensenyes!
Petons

les receptes que m'agraden ha dit...

Aquestes espatlletes de cabrit han de ser una delicia! que bones! m'apunto la recepta per fer-la, amb el cava segur que surt una salseta ben bona! Un petó.

"Les receptes que m'agraden"

Gemma ha dit...

És el plat perferit del meu germà petit :)
Amb cabrits tan bons, segur que ha de quedar espectacular!

trifasic de baileys ha dit...

té una pinta espectacular!! es un plat de festa sens dubte!! m'encanta la pinta que té, sobretot és genial per quan t'ha sobrat cava i no te'l vols beure seguit!! fantastica proposta! petons