dissabte, 2 de març de 2013

Col-i-flor amb beixamel i tonyina


Com ja us he comentat altres vegades els pares i mares "Llimoners" passem moltes hores al parc, i mentres les nostres criatures juguen, corren, es barallen.... , nosaltres xerrem i xerrem... fins que es fa fosc.
Tot parlant dels sopars i com sortir de la típica mongeta amb patata, la Cristina, nom més popular entre les mares "Llimoneres", ens va proposar aquesta col-i-flor amb tonyina. 
A mi em va agradar  molt la idea, un bon plat únic que puc deixar preparat d'un dia per l'altre.

Ingredients:
  • Col-i-flor
  • Llauna de tonyina
  • Beixamel
  • Formtge ratllat
Preparació:
  1. Coure la col-i-flor, jo us recomano al vapor.
  2. En una safata per anar al forn posar una mica de beixamel al fons, després la col-i-flor i repartir la tonyina per sobre.
  3. Cobrir amb la salsa beixamel, formatge ratllat i gratinar.
Salsa beixamel:

Ingredients:
  • 60 gr de mantega
  • 60 gr de farina
  • 3/4 de l de llet
  • sal, pebre i nou moscada
Preparació:
  1. En una cassola desfer la mantega.
  2. Afegir-hi la farina remenant amb una cullera de fusta durant un minut aproximadament.
  3. Afegir la llet sense parar de remenar amb un batedor. La llet la podem posar de mica en mica fins aconseguir l'espessor desitjada.
  4. Afegir la sal , el pebre i la nou moscada.

5 comentaris:

sandra/ josemaria ha dit...

hummmmmmmmmmm quina combinacio mes bona

ISABEL ha dit...

Val la pena ara que es temps de coliflors, gaudir-ne.
Amb tonyina deu estar molt bona.
Petons

El cullerot Festuc ha dit...

a casa ens encanta a tots la coliflor, en faig cada setmana...així qu de ben segur que probaré aquesta versió! :)
Petunets,
Eva.

Fem un mos ha dit...

Un plat únic deliciós
Petons

La Cuina Violeta ha dit...

Tal com l'has cuinat és la única manera que m'agrada la coliflor.
Una feliç setmana,
Nani