diumenge, 16 de desembre de 2012

Tartaletes de ceba caramel·litzada i formatge de cabra


Tot i que amb una mica de retard, a hores d'ara ja estem a 16 de desembre, no volia deixar passar la convocatòria mensual de la recepta del 15 dedicada als aperitius de Nadal.
Aquesta serà la darrera convocatòria de la recepta del 15 que durant 2 anys m'ha fet pensar, buscar, descobrir, innovar i gaudir de nous plats i ingredients. Gràcies als Fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta per aquesta iniciativa i la feina que ha suposat, els CriJoArMaEl ho trobarem a faltar!
Aquest any no hi ha excusa, de bén segur que hi haurà aperitius per tots els gustos.
Jo he escollit aquestes tartaletes que em va ensenyar a fer la meva cosina i que es fan en un moment si teniu thermomix.

Ingredients:
  • Tartaletes (jo les compro al Mercadona)
  • Formatge de cabra
  • 700 gr de ceba
  • 70 gr de mantega
  • 30 cl d'oli d'oliva
  • 30 gr de caramel líquid
  • sal i pebre
Preparació:
  1. Posar a la thermomix la ceba tallada a quarts i triturar durant 4 segons a velocitat 5.
  2. A continuació afegir-hi la mantega i l'oli i programar 30 minuts a temperatura varoma, gir a l'esquerra i velocitat cullera.
  3. Per acabar posar el caramel, sal i pebre. Programar 3 minuts a 100º i velocitat 1.
  4. La ceba caramel·litzada la podeu guardar en un pot a la nevera durant uns quants dies.
  5. Muntar la tartaleta amb una culleradeta de ceba, una mica de formatge de cabra i escalfar al forn fins que es fongui el formatge.

5 comentaris:

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Aquestes tartaletes no poden faltar en un aperitiu, són tot un luxe!
Moltes gràcies per participar i per les teves paraules!
Petonets
Sandra

mercè ha dit...

Quines tartaletes tan bones!, un gust potent suavitzat per una ceba caramel.litzada bonissima!, una abraçada familia!

Red Rose ha dit...

Unas buenas tartaletas, tomo nota, que bien muy bien de aperitivo para estas fiestas.
Petons.

Gemma ha dit...

Una combinació boníssima!
Trobarem molt a faltar la recepta del 15...

Roser Cañadell ha dit...

Mmmm la ceba caramelitzada amb aquest formatge queda genial! Gràcies per visitar el meu bloc, jo també em quedo per aqui. Petons