divendres, 9 de novembre del 2012

Pastís de poma i canyella


Cada tarda al sortir de l'escola una bona colla de Llimoners, aquest és el nom de la classe de l'Èlia, ens trobem al parc. D'aquestes llargues estones al "Parc de les monges" i al "Parc Güell" ha nascut una bona amistat amb els pares llimoners i les mares llimoneres que té continuïtat amb un grup de whatsApp les 24 hores del dia.
Un dels temes més recurrents és el culinari, són constants les fotos dels menjars que fa cada família i l'intercanvi de receptes. Una d'elles és la d'aquest pastís de poma que ahir em va passar la Inés i que en una hora ja estava a punt per ser menjat, no us el perdeu, està boníssim!!!

Llimoneres, una tarda prometo porar-ne un al parc per berenar!


Ingredients:
  • 4 ous
  • 200 gr de farina
  • 200 gr de mantega
  • 200 gr de sucre
  • 1 poma
  • 1 sobre de llevat
  • nous
  • 1 culleradeta de canyella
  • mantega per untar el motlle
Preparació:

  1. Fondre la mantega al microones.
  2. En un bol posar els ous, la farina, la mantega fosa, el sucre, el llevat, la canyella i la poma ratllada.
  3. Batreu amb el "pimer" fins que quedi tot bén remenat.
  4. Afegir unes nous.
  5. Untar el motlle (tipus plumcake) amb mantega o margarina i espolvorejar amb farina. Piqueu el motlle per el·liminar la farina sobrant.
  6. Omplir el motlle amb la massa i coure al forn preescalfat a 180º amb l'escalfor de sota durant uns 40 minuts. Abans de retirar comprovar amb una agulla que estigui cuit.
  7. Deixar refredar fora del forn.

5 comentaris:

El cullerot Festuc ha dit...

Quina gràcia...això dels grups de whatsapp és la eprdició, oi??? Però bé s'ho val si intercanvieu aquestes magnífiques receptes!!! S'haurà de provar!!! :)
Petuents,
Eva.

ISABEL ha dit...

Bo, bo, requetebo.....
Aquest el faig a sovint, fàcil....
Ideal per un berenar amb una pressa de xoco....
Petons

Margarida ha dit...

Ja ho crec que ha de ser bo!!!! Les coses que s'aprenen de les altres mares, oi?
Petons

La Cuina Violeta ha dit...

Avui he fet un pastís de poma, sempre hi poso canyella com aquest, amb anís. Aquest m'encanta. Segur que el forn ha perfumat la casa.
Feliç setmana,
Nani

Neus Garcia ha dit...

Fa molt bona fila aquest pastís! I la poma i la canyella són dos clàssics en la reposteria, així que ha de ser deliciós, ideal per a un berenar o un bon esmorzar!