Aquesta tarda ha caigut un aiguat que ha fet que les temperatures hagin baixat en picat i que calgui un jersei per sortir al jardí. Ja en teníem ganes!!! a casa nostra fa molta calor i avui podrem dormir bé. Ho he aprofitat per fer per sopar una crema calentona de carbassó.
Ahir a la tarda vaig anar a la paradeta que la Maria Antonia d'Ullà ha posat al seu camp per vendre fruita i verdura acabada de collir. Els carbassons que avui ens hem menjat els vaig poder escollir directament de l'hort, pels que som de ciutat un gran luxe!!
Mentre compràvem ens va explicar que ha hagut de posar la paradeta per poder pagar el jornal als treballadors que els ajudaran a recollir les pomes d'aquesta temporada, als pagesos només se'ls hi paga 16 cèntims per kilo de pomes i amb això ni tan sols cobreixen les despeses. Una vergonya!!!!
Ingredients: (per 6 persones)
- 4 carbassons
- 2 cebes tendres
- 2 patates
- 1 pastilla de brou concentrat
- un formatget per persona
- oli, sal i pebre
Preparació:
- Pelar (opcional) i tallar els carbassons a daus.
- Pelar i tallar les cebes a daus.
- En una olla amb una mica d'oli posar-hi el carbassó i la ceba i sofregir-ho sense que agafi color.
- Pelar i tallar les patates a daus.
- Afegir les patates a l'olla i cobrir amb aigua, posar-hi la pastilla de brou (també es pot fer substituint l'aigua per brou), sal i pebre i deixar bullir durant uns 20 minuts.
- Afegir-hi un formatget per persona i triturar amb el pimer fins que quedi una crema ben fina.
4 comentaris:
A sabadell també va caure un aiguat impressionant.
Les cremes de carbassó m'encanten, calentones o fredes són bonísismes!
I això dels pagesos és indignant, ells cobren una misèria i nosaltres a plaça ho paguem a preu d'or. M'agrada iniciativa de la Maria Antonia d'Ullà!
La crema de carbassó és magnífica tan freda com calenta.
El problema dels pagesos és indignant, però de tota la vida. Aquest país és la pera, els que penquen sempre han de mantenir a una colla de vividors (en aquest cas els intermediaris).
Una abraçada
Cristina; Els carbassons (per a mi) són les verdures més bones que es fan i es desfan... d'un toc al paladar finíssim i d'una suavitat extraordinària... escoltar tot aixó als sentits gustatius un plaer... escoltar els preus que cobren els intermediàris, una vergonya¡¡
Malgrat tot, que vagi de gust Cristina¡¡
Els pagesos, els pescadors...quina llàstima no poder comprar-los-hi a ells directament el gènere!.IN-TER-MERDA-RIS...La crema de carbassó torna boja a la meva petita, però a les altres..pse...però se la mengen!i tant!Una abraçada!(hi ha una classe a Artero el 7 de setembre:amanides.és el primer dia de cole...ja em diràs si t'hi apuntes)
Publica un comentari a l'entrada