diumenge, 27 de desembre de 2009

Tiramisú de torró amb estel de Nadal


Aquest és el primer any que faig postres pel dia de Nadal i la veritat és que van agradar molt!

La recepta la vaig aprendre al curs de cuina que va fer la Mireia Carbó al Club social Caprabo dedicat a plats de Nadal. Hi vaig anar amb el Marcel i a part de passar-ho molt bé he aprofitat tots els menús per aquestes festes.

Us recomano que ho feu, dóna molt poca feina i quedeu molt bé amb els convidats.


Si no us voleu complicar la vida amb l'estel de carmel ho podeu decorar amb mitja neula o unes ametlles torrades.

Ingredients (per 6 persones):

  • 75 gr de torró de Xixona
  • 1 cullerada de sucre
  • 2 ous
  • 250 gr de mascarpone
  • melindros (dels durs)

Per l'almívar:

  • 50 gr de sucre
  • 200 ml d'aigua
  • un bon rajolí de moscatell

Per l'estel de Nadal:
  • sucre
  • ametlles laminades
  • sucre de llustre


Preparació de l'almívar:
  1. En un cassó posar-hi el sucre, l'aigua i el moscatell.
  2. Posar-ho al foc sense remenar fins que bulli.
  3. Retirar i deixar refredar del tot.


Preparació del tiramisú:
  1. Muntar les clares a punt de neu.
  2. Amb unes varilles batre els rovells i el sucre fins que doblin el volum.
  3. Barrejar el mascarpone.
  4. Ratllar el torró i afegir-ho a la barreja anterior, remenar fins aconseguir una crema fina.
  5. Incorporar-hi les clares i remenar suaument.
  6. A dins de cada copa posar-hi un melindro remullat amb l'almívar. Jo he partit els melindros en tres parts i a cada gotet n'hi he posat dos trossos. El melindro no ha de quedar molt remullat, com deia la Mireia posem un tros a l'almívar i contem a tres i ja el podem col·locar a la copa.
  7. A continuació posar la crema cobrint els melindros.
  8. Deixar-ho reposar a la nevera i servir molt fred. Millor fer-ho d'un dia per l'altre.


Preparació de l'estel:
  1. Fer un sucre cremat amb una mica de sucre i una mica d'aigua (no remenar mai).
  2. Quan agafi color treure'l del foc i amb l'ajuda d'una cullera fer un estel a sobre d'un paper de forn.
  3. Abans que es refredi posar unes ametlles laminades que podem torrar al forn.
  4. Abans de servir escampar una mica de sucre de llustre per sobre i col·locar l'estel a sobre de la copa.

Per netejar el pot del sucre cremat ompliu-lo d'aigua i poseu-lo al foc a bullir, el sucre es disoldrà i es podrà netejar fàcilment.


5 comentaris:

Gemma ha dit...

Segur que tothom va escurar el got fins a l'última cullerada, oi? Aquest tiramisú és una delícia, les receptes de la Mireia no fallen mai ;)

josep ha dit...

T'han quedat genials, amb una super-estrella espectacular.
Una abraçada

La cuina vermella ha dit...

Quina recepta més bona, Cris. Em sembla genial. Un petó.

ANNAFS ha dit...

Qué bo i molt adient per aquestes festes.
ptns.

xocolata ha dit...

Trobo que son unes postres molt originals, però l'estel de caramel m'encanta per decorar qualsevol postre.
Mònica