dimarts, 28 de juliol del 2009

Tulipes de galeta


Aquestes tulipes de galeta les vaig aprendre al curs del Caprabo amb la Mireia Carbó del mes de juny, ella les va farcir amb mousse de formatge i llimona, tenien una pinta espectacular, però jo en aquesta ocasió les he fet amb mousse de xocolata.
L'elaboració de les tulipes és senzilla però entretinguda, al sortir del forn s'ha d'anar molt ràpid a donar la forma i per això les he fet de dues en dues. Quan ho veus fer a la Mireia sembla que sigui molt senzill, però jo les dues primeres les vaig haver de tirar perque se'm van trencar totes.
Ingredients:
  • 100gr de mantega
  • 100gr de sucre de llustre
  • 100gr de farina
  • 3 clares d'ou

Preparació:

  1. Fondre la mantega i deixar-la refredar una mica.
  2. En un bol barrejar les clares amb el sucre i la mantega fins que quedi una crema llisa i sense grumolls. No s'ha de batre.
  3. Afegir-hi la farina i remenar fins aconseguir una crema molt fina.
  4. Deixar reposar 10 minuts.
  5. Escalfar el forn a 200º.
  6. Forreu la safata del forn amb paper cuisson i amb l'ajuda d'una cullera fer cercles de la massa tan prims com sigui possible. A cada fornada jo només n'he fet dos d'un pam de diàmetre.
  7. Coure-ho al forn fins que les vores agafin color. Cal vigilar-ho perque es cou de seguida.
  8. Posar al marbre dos gots de "xupito" cap per avall que ens ajudaran a donar la forma de la tulipa.
  9. Treure la safata del forn i ràpidament col.locar els cercles damunt dels gots i presionar lleugerament amb la ma per donar la forma de tulipa.
  10. Deixar refredar i ja ho tenim llest.


4 comentaris:

El cullerot Festuc ha dit...

T'han quedat de cine! Enacra que les primeres se't trenquessin...la resta perfectes!
Petunets,
Eva.

Mercè ha dit...

Aquestes tulipes són genials tant per presentar unes postres com aquesta mousse de xocolata, com per aprofitar les clares sobrants de fer la crema! :)
Quines ganes m'has fet venir de menjar-ne una! jeje
Petons!

Josepb.Menja de bacallà. ha dit...

Que bones les classes de la Mireia Carbó, veritat? Aquestes tulipes que bones també no?. Que vaigi de gust¡¡. Josepb -menja de bacallà- (el company de classe de la Mireia).

Gemma ha dit...

T'han quedat perfectes, i amb un geladet a dins són la millor manera de degustar aquestes tulipes :)