Com ja vaig explicar, diumenge vam celebrar els 140 anys del Mario, el Manolo i els meus. Jo tenia un repte important que eren els postres, em feia gràcia fer un pastís diferent per cadascú i em va costar molt decidir-me, fins el dia d'abans no tenia clar que fer. Després de moltes hores de navegar i molts dubtes vaig prendre la decisió un de xocolata pel Mario, el de llimona pel Manolo i per mi un de mató. Tres pastissos ven diferents i que podien combinar perfectament amb les espelmes que ja havia comprat als "xinos".
La recepta del pastís de xocolata la podeu trobar aquí.
La recepta del pastís de mató i iogurt espero penjar-la un altre dia, de moment us poso un enllaç al blog Cuina per a llaminers que és d'on jo la vaig treure.
Ingredients:
Pel pa de pessic:
- 4 ous
- 120 gr de sucre
- 120 gr de farina
- ratlladura d'una llimona
- 1 culleradeta de llevat
- 1 pessic de sal
Per la crema de llimona:
- 280 ml de suc de llimona (unes 4 llimones)
- 120 gr de sucre de llustre
- 4 ous
- 2 rovells d'ou
- 3 cullerades de Maizena
- 50 ml d'aigua
- 150 gr de mantega
- 80 gr de sucre de llustre
Per muntar el pastís també es necessita 200 ml de nata i 2 cullerades de melmelada de taronja.
Preparació del pa de pessic:
- Preescalfar el forn a 180º.
- Untar un motlle amb mantega i espolvorejar amb farina, picar el motlle al revés per que caigui la farina sobrant.
- Batre les clares a punt de neu.
- En un bol posar els rovells i els 120 gr de sucre de llustre i amb l'ajuda d'unes barilles elèctriques batre fins que agafi un color blanquinós.
- Incorporar la ratlladura de llimona.
- En un bol barrejar la farina, el llevat i la sal i anar-ho incorporant mica a mica amb els rovells.
- Finalment afegir les clares i remenar amb moviments suaus.
- Omplir el motlle i fornejar uns 20 minuts (només per baix).
- Deixar refredar.
Preparació de la crema de llimona:
- En un cassó barrejar el suc colat, els 120 gr de sucre, els ous ben batuts i la Maizena que prèviament haurem desfet amb els 50 ml d'aigua.
- Posar al foc fins que bulli tot remenant per evitar que s'enganxi.
- Retirar del foc, fer una última batuda i deixar refredar.
- A part batre la mantega amb 80 gr de sucre de llustre fins que quedi ben cremos.
- Quan estigui freda la crema de llimona afegir-hi la mantega ensucrada i remenar.
Muntatge del pastís.
- Obrir el pa de pessic per la meitat.
- Fer una primera capa prima de melmelada de taronja.
- Fer una segona capa amb una tercera part de la crema de llimona.
- Fer una tercera capa amb 200 ml de nata muntada. Jo aquesta capa no la faig fer.
- Cobrir amb l'altre meitat del pa de pessic.
- Recobrir amb la resta de crema de llimona, primer pels laterals i després per sobre i decorar com més us agradi.