dijous, 28 d’octubre del 2010

Pastís de llimona


Com ja vaig explicar, diumenge vam celebrar els 140 anys del Mario, el Manolo i els meus. Jo tenia un repte important que eren els postres, em feia gràcia fer un pastís diferent per cadascú i em va costar molt decidir-me, fins el dia d'abans no tenia clar que fer. Després de moltes hores de navegar i molts dubtes vaig prendre la decisió un de xocolata pel Mario, el de llimona pel Manolo i per mi un de mató. Tres pastissos ven diferents i que podien combinar perfectament amb les espelmes que ja havia comprat als "xinos".




La recepta del pastís de xocolata la podeu trobar aquí.



La recepta del pastís de mató i iogurt espero penjar-la un altre dia, de moment us poso un enllaç al blog Cuina per a llaminers que és d'on jo la vaig treure.

La recepa del pastís de llimona és del blog de la Margarida El món de la cuina, com podeu veure ella n'ha fet una presentació perfecte i jo després de patir molt me n'he sortit amb un aprovat. En Jordi i jo vam trobar que la crema de llimona era molt àcida, tot i que sembla que ha tothom els hi va agradar.

Ingredients:
Pel pa de pessic:
  • 4 ous
  • 120 gr de sucre
  • 120 gr de farina
  • ratlladura d'una llimona
  • 1 culleradeta de llevat
  • 1 pessic de sal

Per la crema de llimona:

  • 280 ml de suc de llimona (unes 4 llimones)
  • 120 gr de sucre de llustre
  • 4 ous
  • 2 rovells d'ou
  • 3 cullerades de Maizena
  • 50 ml d'aigua
  • 150 gr de mantega
  • 80 gr de sucre de llustre

Per muntar el pastís també es necessita 200 ml de nata i 2 cullerades de melmelada de taronja.

Preparació del pa de pessic:

  1. Preescalfar el forn a 180º.
  2. Untar un motlle amb mantega i espolvorejar amb farina, picar el motlle al revés per que caigui la farina sobrant.
  3. Batre les clares a punt de neu.
  4. En un bol posar els rovells i els 120 gr de sucre de llustre i amb l'ajuda d'unes barilles elèctriques batre fins que agafi un color blanquinós.
  5. Incorporar la ratlladura de llimona.
  6. En un bol barrejar la farina, el llevat i la sal i anar-ho incorporant mica a mica amb els rovells.
  7. Finalment afegir les clares i remenar amb moviments suaus.
  8. Omplir el motlle i fornejar uns 20 minuts (només per baix).
  9. Deixar refredar.

Preparació de la crema de llimona:

  1. En un cassó barrejar el suc colat, els 120 gr de sucre, els ous ben batuts i la Maizena que prèviament haurem desfet amb els 50 ml d'aigua.
  2. Posar al foc fins que bulli tot remenant per evitar que s'enganxi.
  3. Retirar del foc, fer una última batuda i deixar refredar.
  4. A part batre la mantega amb 80 gr de sucre de llustre fins que quedi ben cremos.
  5. Quan estigui freda la crema de llimona afegir-hi la mantega ensucrada i remenar.

Muntatge del pastís.

  1. Obrir el pa de pessic per la meitat.
  2. Fer una primera capa prima de melmelada de taronja.
  3. Fer una segona capa amb una tercera part de la crema de llimona.
  4. Fer una tercera capa amb 200 ml de nata muntada. Jo aquesta capa no la faig fer.
  5. Cobrir amb l'altre meitat del pa de pessic.
  6. Recobrir amb la resta de crema de llimona, primer pels laterals i després per sobre i decorar com més us agradi.

14 comentaris:

  1. Cel·lebrar els 140 anys de la família ha de ser tota una festa amb tants pastissos! Seria el meu somni fet realitat, no sabria per quin decidir-me.
    T'han quedat xulíssims! ;)

    ResponElimina
  2. Quina entrada més llaminera!, t'has ben lluït!, em criden molt l'atenció tots, els has presentat amb una elegancia fantàstica.Espero les receptes que falten.

    ResponElimina
  3. Per molts anys a tot tres, però moltes felicitats a tu per aquestes tres obres d'art! Bravo!

    ResponElimina
  4. Tres opcions ven diferents però a quina més llaminera!! M'encanten totes!! I moltes felicitats!!!
    Molts petons

    ResponElimina
  5. Hooooooo....
    Quina festarra.
    140 anys ho valen.
    Els pastissos t'els has currat.
    Molt bé.
    No sabría quin escollir.
    Felicitats.

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats per a tots tres!. I felicitats pels tres excel·lents pastissos!

    ResponElimina
  7. Felicitats a tots tres! Quina feinada! Jo menjaria un tros de cada pastís.

    ResponElimina
  8. Quina pila de pastissos, al gust de cadascú! Felicitats!!!!

    ResponElimina
  9. Quina feinada!!! però t'han quedat preciosos!!!
    Felicitats a tots tres, per aquesta pila d'anys que heu fet!
    Petonets

    ResponElimina
  10. Cristina; Quin festival de pastissos...
    El de llimona l'he fet alguna que altre vegada, el de xocolata també em falta el de matò i iogurt no... doncs el farè... apunta't queda¡¡
    Que vagi de gust Cristina¡¡ :-D

    ResponElimina
  11. Moltes felicitats a tots tres, amb un pastissos sensacionals.
    Petons

    ResponElimina
  12. moltes felicitats! quins pastissos amb més bona pinta!

    han de ser boníssims

    :)

    ResponElimina
  13. Cris, i no et van fer un super regal a tu per fer un pastís al gust de cadascú?? Per molts anys!
    Petons!

    ResponElimina