dimecres, 20 d’octubre del 2010

Carlota de xocolata


La Clàudia, la meva neboda gran, va fer 18 anys diumenge passat i nosaltres no vam poder anar a la festa d'aniversari, aprofitant que avui hi ha partit del Barça l'hem convidat a sopar per celebrar-ho.



Ja feia dies que tenia ganes de fer una Carlota de xocolata i he pensat que avui era un bon dia per fer-lo. La recepta és del blog Cuina cuina cuina però amb una presentació tipus Carlota.



Ingredients:
Per a la base de galetes:

  • 150 gr de galetes
  • 80 gr de mantega

Per al pastís:

  • 400 gr de xocolata de cobertura
  • 500 gr de nata líquida
  • 125 gr de mantega
  • 4 rovells d'ou
  • 75 gr de sucre de llustre
  • melindros

Preparació:

  1. Per a la base triturar les galetes i barrejar amb la mantega fosa. Cobrir la base d'un motlle desmuntable amb la pasta resultant tot apretant amb una forquilla. Deixar a la nevera durant una hora.
  2. Fondre la xocolata amb la mantega al microones.
  3. Muntar la nata.
  4. En un bol posar els rovells amb el sucre i amb unes varilles elèctriques batre fins que agafi un color blanquinós.
  5. Afegir la xocolata fosa als ous i barrejar.
  6. Incorporar la nata amb moviments envolvents.
  7. Posar a sobre de la base de galetes i deixar a la nevera un mínim de 6 hores.
  8. Desmotllar i col·locar els melindros que haurem tallat perque tinguin la base recta al voltant del pastís.


10 comentaris:

  1. Felicitats a la noieta! I a tu també per aquesta meravella de carlota, sort que no la tinc a mà!

    ResponElimina
  2. He fet carlotes però la de xocolata sempre m'ha quedat pendent, t'agafo la recepta sense més miraments! Felicitats a la teva neboda, i visca el Barça!
    ;)

    ResponElimina
  3. Ui! S'ha esborrat el comentari que t'escrivia.

    Molts anys a la teua neboda! Jo acabe de tenir-ne una de xicoteta!!!

    Aquesta tortada sembla molt fina de gust! M'encanta!

    ResponElimina
  4. Quin goig de carlota!, i quin goig de nevoda!,deuria estar contenta,oi?, aquesta presentació és realment bonica.Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Felicitats! 18 anys és una edat molt bonica de celebrar amb un pastís d'aniversari tan espectacular com aquest. Amb la textura de mousse i la presentació en carlotte, t'ha quedat sensacional!

    ResponElimina
  6. Quin pastís més bo i que bonic t'ha quedat. M'agraden molt les espelmes.
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Moltes felicitats a la teva neboda! i a tu també per aquesta Carlota! t'ha quedat de cine!!! enhorabona! petonets

    ResponElimina
  8. una presentació de 10!! ....i felicitats a la nebodeta
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. 18 anys i celebrats amb un pastís esplèndid com aquest! Què més es pot demanar!
    Felicitats!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  10. Visc a la cuina, moltes gràcies si poses la mà potser en pots agafar un bocí.

    Acabatdefer, cap problema, ja em diràs com t'ha quedat.

    Xavier, felicitats per la teva xicoteta i moltes gràcies!

    Mercè, 18 anys mereixen un pastís especial, no?

    Gemma, feia temps que volia fer una carlota però no m'acabava de decidir i els 18 anys de la Clàudia m'hi han inspirat.

    Gemma, les espelmes dels xinos, n'hi ha de tots colors.

    Ingrid,
    gràcies per tot.

    StHilari, moltíssimes gràcies.

    Dolça, 18 anys que han passat molt ràpid!!

    ResponElimina