dilluns, 25 d’octubre del 2010

Fideuà de bolets


Ahir vam celebrar l'aniversari del Mario, el Manolo i el meu (tot i que encara falta una setmana), entre els tres hem fet 140 anys!! Vam fer un dinar a casa del Mario, cadascú portava alguna cosa, a nosaltres ens va tocar fer una fideuà de bolets i els postres. Tot estava boníssim, però vam quedar tant tips que a mitja tarda, per pair bé, vam fer una passejadeta per Sant Feliu.

El cuiner va ser en Jordi, gran especialista en fideuàs, i l'encarregat d'anar a buscar els bolets el Manolo, que el dissabte va matinar i va omplir un bon cistell de rovellons i camagrocs.


Ingredients:
  • Fideus del número 2 (uns 100 gr per persona)
  • Un manat d'alls tendres
  • Una ceba de figueres
  • Oli
  • Barreja de bolets (rovellons, camagrocs, moixernons, xampinyons, gírgoles....)
  • Brou de pollastre o verdures
  • Allioli
Preparació:
  1. Fregir els fideus amb abundant oli fins que agafin un color dorat vigilant que no es cremin, escórrer amb paper de cuina per treure l'excés d'oli.
  2. A la paella on s'hagi de fer la fideuà saltejar els bolets i reservar.
  3. Tallar ben petita la ceba i els alls tendres i coure-ho a foc lent deixant que es vagi confitant.
  4. Afegir els bolets, els fideus i la sal, cobrir amb el brou i deixar bullir fins que s'hagi begut tot el líquit. Si feu servir bolets secs, podeu afegir l'aigua d'hidratar-los per donar més sabor.
  5. Tapar i deixar reposar durant 5 minuts.
  6. Acompanyar d'allioli.

10 comentaris:

  1. Si la fideuà és bona, amb bolets és ESPATARRANT!ja m'agradaria un platet... si vinc i en sumem 183 passa quelcom?...Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Una idea molt bona aquesta de la fideuà amb bolets! Per cert, jo com la Mercè 183+48... quan fan?

    ResponElimina
  3. M'encanta aquesta fideuà, i si és amb una mica d'allioli millor. Oi que els camagrocs són fantastics?
    Fins aviat! ;)

    ResponElimina
  4. Però quina meravella de fideuà!!!!!!
    Em sembla una recepta de festa de festa major.
    Petonets

    ResponElimina
  5. poso moltes vegades bolets a l'arròs o a la fideuada, però fer una fideuada de bolets no se m'havia acudit, i tant que m'agraden, segur que ho provaré.
    per molts anys als tres, encara que sigui a l'avançada!

    ResponElimina
  6. Cristina,
    Gran fideuà. T'ha quedat fantàstica tenint en compte que només tens 20 anys, perquè imagino que el Mario i el Manolo en tenen 60 cadascu oi?.
    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Mercè, cap problema pots venir quan vulguis i si cal afegir espelmes no ve d'aquí!!

    Visc a la cuina, ja posaré 231 espelmes i una mica més de fideus!!

    Acabatdefer, a mi m'agraden molt els camagrocs, llàstima que en teníem poquets.

    Carmen, quan no hi ha bolets frescos es pot fer amb congelats i també queda fantàstica!

    Manel, moltes gràcies, prova-la ja veuràs que bona que és.

    Josep, ja ja ja 20 anys!!!

    ResponElimina
  8. Quina manera més fantàstica de celbrar un triple aniversari!
    Jo no n'he fet mai de fideuada de bolets i m'agrada l'idea!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Hola Cristina, abans de res ,vull felicitar-te pel teu aniversari, buscant receptes per preparar la festa d'anviversari de la Irina(18 anys) vaig trobar el teu blog, m'encanta i les teves receptes em porten molts bons records .
    Aquest cap de setmana provaré de fer aquesta super fideuada !.

    molts Petonets (Lourdes (Arrel))

    ResponElimina
  10. ondia! que divertit!! suposo que posaríeu les corresponents 140 espelmes i apa!! a bufar tots alhora...!
    felicitats i tres abraçades

    ResponElimina