Ahir vam celebrar l'aniversari del Mario, el Manolo i el meu (tot i que encara falta una setmana), entre els tres hem fet 140 anys!! Vam fer un dinar a casa del Mario, cadascú portava alguna cosa, a nosaltres ens va tocar fer una fideuà de bolets i els postres. Tot estava boníssim, però vam quedar tant tips que a mitja tarda, per pair bé, vam fer una passejadeta per Sant Feliu.
El cuiner va ser en Jordi, gran especialista en fideuàs, i l'encarregat d'anar a buscar els bolets el Manolo, que el dissabte va matinar i va omplir un bon cistell de rovellons i camagrocs.
Ingredients:
- Fideus del número 2 (uns 100 gr per persona)
- Un manat d'alls tendres
- Una ceba de figueres
- Oli
- Barreja de bolets (rovellons, camagrocs, moixernons, xampinyons, gírgoles....)
- Brou de pollastre o verdures
- Allioli
- Fregir els fideus amb abundant oli fins que agafin un color dorat vigilant que no es cremin, escórrer amb paper de cuina per treure l'excés d'oli.
- A la paella on s'hagi de fer la fideuà saltejar els bolets i reservar.
- Tallar ben petita la ceba i els alls tendres i coure-ho a foc lent deixant que es vagi confitant.
- Afegir els bolets, els fideus i la sal, cobrir amb el brou i deixar bullir fins que s'hagi begut tot el líquit. Si feu servir bolets secs, podeu afegir l'aigua d'hidratar-los per donar més sabor.
- Tapar i deixar reposar durant 5 minuts.
- Acompanyar d'allioli.
Si la fideuà és bona, amb bolets és ESPATARRANT!ja m'agradaria un platet... si vinc i en sumem 183 passa quelcom?...Una abraçada!
ResponEliminaUna idea molt bona aquesta de la fideuà amb bolets! Per cert, jo com la Mercè 183+48... quan fan?
ResponEliminaM'encanta aquesta fideuà, i si és amb una mica d'allioli millor. Oi que els camagrocs són fantastics?
ResponEliminaFins aviat! ;)
Però quina meravella de fideuà!!!!!!
ResponEliminaEm sembla una recepta de festa de festa major.
Petonets
poso moltes vegades bolets a l'arròs o a la fideuada, però fer una fideuada de bolets no se m'havia acudit, i tant que m'agraden, segur que ho provaré.
ResponEliminaper molts anys als tres, encara que sigui a l'avançada!
Cristina,
ResponEliminaGran fideuà. T'ha quedat fantàstica tenint en compte que només tens 20 anys, perquè imagino que el Mario i el Manolo en tenen 60 cadascu oi?.
Una abraçada
Mercè, cap problema pots venir quan vulguis i si cal afegir espelmes no ve d'aquí!!
ResponEliminaVisc a la cuina, ja posaré 231 espelmes i una mica més de fideus!!
Acabatdefer, a mi m'agraden molt els camagrocs, llàstima que en teníem poquets.
Carmen, quan no hi ha bolets frescos es pot fer amb congelats i també queda fantàstica!
Manel, moltes gràcies, prova-la ja veuràs que bona que és.
Josep, ja ja ja 20 anys!!!
Quina manera més fantàstica de celbrar un triple aniversari!
ResponEliminaJo no n'he fet mai de fideuada de bolets i m'agrada l'idea!
PTNTS
Dolça
Hola Cristina, abans de res ,vull felicitar-te pel teu aniversari, buscant receptes per preparar la festa d'anviversari de la Irina(18 anys) vaig trobar el teu blog, m'encanta i les teves receptes em porten molts bons records .
ResponEliminaAquest cap de setmana provaré de fer aquesta super fideuada !.
molts Petonets (Lourdes (Arrel))
ondia! que divertit!! suposo que posaríeu les corresponents 140 espelmes i apa!! a bufar tots alhora...!
ResponEliminafelicitats i tres abraçades