Després de passejar una estona per comprar els llibres i les roses hem celebrat Sant Jordi amb aquest pastís de llimona.
La recepta me l'ha passat la Mariona Òliva que el va fer per la calçotada i va tenir molt exit. La recepta està adaptada i no té ou.
Amb aquest pastís participo al Memòries d'una cuinera que aquest mes va de coca de iogurt.
Pa de pessic:
Ingredients:
- 1 iogurt natural
- ratlladura de llimona
- 1 mesura de iogurt de llet
- 1 mesura de iogurt d'oli de gira-sol
- 2 mesures de iogurt de sucre
- 3 mesures i mitja de farina
- 1 sobre de llevat hacendado
Preparació:
- Posar tots els ingredients en un bol i barrejar amb el pimer fins a obtenir una massa fina.
- Untar un motllo de 23 cm amb mantega i espolvorejar amb farina.
- Posar la massa al motllo.
- Coure al forn, preescalfat a 180° amb l'escalfor de baix, durant 45 minuts. Comprovar que està cuit punxant amb un escuradents.
- Deixar refredar.
Trufa:
Ingredients:
- 200 ml de nata líquida per muntar.
- 200 gr de xocolata Nestlé postres
- 1 fulla de gelatina
Preparació:
- Hidratar la gelatinaamb aigua freda.
- Trossejar la xocolata ben petita i reservar en un bol.
- Posar a escalfar la nata fins que intenti bullir.
- Afegir la gelatina ben escorreguda i remenar fins que quedi ben dissolta.
- Abocar la nata sobre la xocolata i remenar fins que estigui ben desfeta.
- Deixar refredar a la nevera un parell d'hores.
- Muntar amb la batedora de varetes.
- Reservar a la nevera.
Crema de llimona:
Ingredients:
- 150 gr de sucre
- ratlladura d'una llimona
- 1 cullerada sopera de Maizena
- el suc de 2 llimones
- 100 gr de mantega
Preparació:
- Barrejar el sucre amb la ratlladura de llimona.
- Desfer la Maizena amb el suc de llimona i incorporar a la barreja del sucre.
- Posar-ho al foc suau tot remenant sense deixar que bulli.
- Retirar del foc i deixar refredar una mica.
- Afegir la mantega trossejada i remenar fins que quedi una crema fina.
Muntatge del pastís:
- Partir el pa de pessic per la meitat.
- Cobrir la base amb la trufa.
- Amb compte tornar a posar l'altra part del pastís.
- Cobrir el pastís amb la crema de llimona.
- Quan falti poc per menjar el pastís posar sucre per sobre i cremar.
- Decorar al gust.