Quan arriba Setmana Santa el bacallà està present a totes les botigues de queviures i jo no he deixat d'aprofitar l'oasió per comprar-ne una miqueta i fer aquest arròs. En principi havia de ser només amb alls tendres però aprofitant que tenia unes carxofes i unes restes de xampinyons he anat ampliant els ingredients de la cassola amb molt bon resultat.
Les mides les he fet a ull, l'avantatge de l'arròs és que un cop fet el sofregit sempre se'n pot posar una mica més o menys.
Ingredients:
- 250 gr de bacallà dessalat
- 1 manat d'alls tendres
- 3 carxofes
- 1 ceba
- 4 xampinyons laminats
- 250 gr de tomàquet triturat
- arròs
- julivert
- 1 gra d'all
- oli i sal
Preparació:
- Sofregir la ceba tallada ben petitona amb una mica d'oli.
- Netejar i tallar a rodanxetes els alls tendres i afegir a la ceba junt amb els xampinyons.
- Netejar les carxofes, tallar-les a octaus i afegir-les a la cassola.
- Quan ho tinguem cuit incorporar el tomàquet i deixar confitar.
- Tallar el bacallà ben petit i afegir-lo a la cassola un minut.
- Tirar l'arròs i deixar enrossir una miqueta tot remenant sense que s'enganxi.
- Afegir el doble d'aigua que d'arròs i una mica de sal , no us passeu que el bacallà ja en porta.
- Coure 5 minuts a foc fort i 10 minus a foc lent.
- Quan faltin 5 minuts afegiu una picada amb l'all i el julivert.
- Deixar reposar 5 minuts abans de servir.
Una combinació d'ingredients genial, aquest arròs t'ha quedat impressionant!! un petó!
ResponEliminaUn gran arròs!!! I m'encanta com l'has presentat!!! La carxofa m'agrada molt amb el bacallà!!!! Boníssim!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
m'encanta tot tipus d'arros, pero amb peix i carxofes molt més! t'ha quedat un plat que es pot menjar amb la mirada! petons
ResponElimina