Aquest migdia quan tornava de la feina i estava encallada a les rondes de Barcelona, avançant molt a poc a poc, se m'ha ficat al cap que per sopar faria bunyols de bacallà. No sé quin ha estat al motiu ja que fins al dia d'avui no n'havia fet mai i ni tan sols sabia com es feien.
A la tarda quan he anat a comprar he buscat alguna recepta per internet, calia saber què comprar i si tenia temps suficient per tenir una bona safata a taula a l'hora de sopar. La primera que he trobat, del blog la cuina de sempre, ja m'ha semblat fantàstica, així que he comprat tots els ingredients i cap a casa que es feia tard.
A quarts de deu tenia una bona safata de bunyols i havia de vigilar les mans de l'Èlia que si em despistava se'ls anava cruspint un darrera l'altre.
Ingredients:
- 200 gr de bacallà dessalat
- 1 ou
- 2 grans d'all
- 1 got de llet
- 200 gr de farina
- 1/2 sobre de llevat en pols
- julivert
- sal
- oli de gira-sol
Preparació:
- Bullir durant un minut el bacallà i deixar refredar.
- Picar ben petitons els alls i el julivert.
- Netejar el bacallà d'espines i pell i esmicolar.
- Barrejar amb l'all i julivert i picar fins que quedi ben petit.
- Afegir l'ou i remenar.
- Afegir la llet i seguir remenat.
- Incorporar la farina i el llevat i remenar fins que quedi una massa fina.
- Afegir una mica de sal, tenir en compte que el bacallà ja en porta.
- Posar a escalfar l'oli i quan estigui ben calent i amb l'ajuda d'unes culleretes anar fregint els bunyols.
- Deixar refredar sobre paper absorbent perquè deixin anar l'excés d'oli.
Es l'aperitiu fregit que més m'agrada! petons
ResponElimina