dimecres, 23 d’abril del 2014

Pastís de llimona sense ou


Després de passejar una estona per comprar els llibres i les roses hem celebrat Sant Jordi amb aquest pastís de llimona.
La recepta me l'ha passat la Mariona Òliva que el va fer per la calçotada i va tenir molt exit. La recepta està adaptada i no té ou.


Amb aquest pastís participo al Memòries d'una cuinera que aquest mes va de coca de iogurt.

Pa de pessic:
Ingredients:

  • 1 iogurt natural
  • ratlladura de llimona
  • 1 mesura de iogurt de llet
  • 1 mesura de iogurt d'oli de gira-sol
  • 2 mesures de iogurt de sucre
  • 3 mesures i mitja de farina
  • 1 sobre de llevat hacendado
Preparació:
  1. Posar tots els ingredients en un bol i barrejar amb el pimer fins a obtenir una massa fina.
  2. Untar un motllo de 23 cm amb mantega i espolvorejar amb farina.
  3. Posar la massa al motllo.
  4. Coure al forn, preescalfat a 180° amb l'escalfor de baix, durant 45 minuts. Comprovar que està cuit punxant amb un escuradents.
  5. Deixar refredar.
Trufa:
 Ingredients:
  • 200 ml de nata líquida per muntar.
  • 200 gr de xocolata Nestlé postres
  • 1 fulla de gelatina
Preparació:
  1. Hidratar la gelatinaamb aigua freda.
  2. Trossejar la xocolata ben petita i reservar en un bol.
  3. Posar a escalfar la nata fins que intenti bullir.
  4. Afegir la gelatina ben escorreguda i remenar fins que quedi ben dissolta.
  5. Abocar la nata sobre la xocolata i remenar fins que estigui ben desfeta.
  6. Deixar refredar a la nevera un parell d'hores.
  7. Muntar amb la batedora de varetes.
  8. Reservar a la nevera.
Crema de llimona:
Ingredients:
  • 150 gr de sucre
  • ratlladura d'una llimona
  • 1 cullerada sopera de Maizena
  • el suc de 2 llimones
  • 100 gr de mantega
Preparació:
  1. Barrejar el sucre amb la ratlladura de llimona. 
  2. Desfer la Maizena amb el suc de llimona i incorporar a la barreja del sucre.
  3. Posar-ho al foc suau tot remenant sense deixar que bulli.
  4. Retirar del foc i deixar refredar una mica.
  5. Afegir la mantega trossejada i remenar fins que quedi una crema fina.
Muntatge del pastís:
  1. Partir el pa de pessic per la meitat.
  2. Cobrir la base amb la trufa.
  3. Amb compte tornar a posar l'altra part del pastís. 
  4. Cobrir el pastís amb la crema de llimona.
  5. Quan falti poc per menjar el pastís posar sucre per sobre i cremar.
  6. Decorar al gust.

8 comentaris:

  1. Ideal per unes postres ben romàntiques el dia de sant Jordi ;)

    ResponElimina
  2. que precios t'ha quedat Cris!! i sembla mentida que estigui fet amb ou!! ets una crack! recepta apuntadissima! petons

    ResponElimina
  3. Què bonic!!!
    Gràcies per compartir aquesta recepta!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. Molt xulo el pastís, a mes molt nostre.
    Felicitats

    ResponElimina
  5. Quin pastís més bo! M'he passejat una mica pel teu bloc i és molt xulo, m'han agradat molt les receptes i les fotos dels nens buscant ous, a casa també ho fem! Jo també tinc un bloc de cuina, si em vols visitar em farà molta il.lusió, em trobes aquí

    http://lesreceptesquemagraden.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  6. Es preciós aquest pastís. Em servirà per les postres de la setmana vinent, encara que hagi passat s. Jordi.

    ResponElimina
  7. Igual que el pastís de iogurt però sense ou, sembla mentida com queda fet igual.
    Moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina