Avui a la feina hem fet reunió de departament i per esmorzar, aprofitant que estem a dos dies de Setmana Santa, he portat aquesta mona que ha estat molt ben rebuda.
Fa un any vaig anar per primera vegada a la classe de la Mireia Carbó que organitza el Club social Caprabo, estava dedicat a les mones de Pasqua i vaig aprendre a elaborar aquest pa de pessic que és molt fàcil de fer i queda boníssim.
Pa de pessic:
Ingredients:
- 3 rovells d'ou
- 1 ou sencer
- 50 gr de sucre
- ratlladura de llimona
- 80 gr de farina tamisada
- 20 gr de farina de blat de moro (Maizena)
- 30 gr d'ametlla en pols
- 3 clares d'ou
- 80 gr de sucre
Preparació:
- En un bol posar les 3 clares d'ou. Batre-les amb unes barilles elèctriques i quan comenci a fer brumera incorporar el sucre a poc a poc fins que quedi una mescla ben esponjada.
- En un altre bol posar els 3 rovells d'ou, un ou sencer, els 50 gr de sucre i la ratlladura de llimona (només la part groga) i amb l'ajuda d'unes barilles elèctriques batre-ho fins que tripliqui el seu volum i agafi un color blanquinós.
- Barrejar lleugerament els rovells amb les clares amb una espàtula i a continuació afegir-hi les farines molt suaument.
- Untar un motlle d'uns 24 cm amb mantega i enfarinar-lo. Donar uns cops al motlle per espolsar la farina sobrant.
- Posar la mescla al motlle i coure-ho al forn, prèviament escalfat a 180º amb l'escalfor de baix, durant 25 minuts o fins que estigui cuit.
- Treure-ho del forn i deixar refredar.
Almívar: (opcional)
Ingredients:
- 100 gr de sucre
- 100 ml d'aigua
- gotes de suc de llimona
- un rajolí de cointreau (opcional)
Preparació:
- En un cassó petit bullir durant 5 minuts i sense remenar l'aigua, el sucre i les gotes de llimona.
- Fora del foc afegir un rajolí de cointreau.
- Deixar refredar.
Cobertura de xocolata:
Ingredients:
- 150 gr de xocolata de cobertura
- 150 ml de nata líquida per muntar
- 75 gr de mantega
Preparació:
- En un bol trossejar la xocolata i la mantega.
- Escalfar la nata líquida fins que arrenqui el bull.
- Retirar del foc i anar-la afegint de mica en mica sobre de la xocolata i la mantega tot remenant fins que es fongui.
Muntatge del pastís:
- Obrir el pastís per la meitat.
- Amb l'ajuda d'un pinzell banyeu-lo amb una capa d'almívar.
- Farcir-lo amb una capa de melmelada. Aquesta vegada jo l'he fet amb maduixa.
- Tapar amb l'altra meitat. Si us atreviu poder fer dues capes.
- Posar el pastís sobre la reixa del forn i aquesta sobre de la safata del forn (veure foto).
- Tirar la xocolata fosa per sobre fins que quedi ben cobert tot el pastís. És molt important no utilitzar cap espàtula ni ganivet per allisar el pastís.
- Deixar refredar un mínim de tres hores i decorar al gust.
- Si l'heu de regalar us recomano que compreu una caixa de pastisseria, serà molt més còmode transportar-la i quedarem com uns veritables padrins.