Ahir tenia reunió d'AMPA de l'escola de l'Èlia i m'havia compromés a portar un pastís. Només tenia 3 hores, a les 8:30 havia d'estar a l'escola amb la safata a punt. Buscant al meu receptari alguna idea hi vaig trobar aquesta recepta que feia molt temps que no havia fet, me l'ha va passar una amiga meva de l'Institut (uf, quants anys!!), i a més tenia tots els ingredients a casa.
L'únic problema era l'Èlia, estàvem les dues soles a casa i mentre jo anava pelant poma ella se l'anava menjant i buidant armaris.
Aquest pastís té una textura cremosa que fa que es mengi com si res.
Ingredients:
- 1 ou
- 100 gr de mantega
- 140 gr de farina
- 200 gr de sucre
- 375 ml de llet
- ratlladura d'una llimona
- 1/2 sobre de llevat en pols
- 3 pomes
Preparació:
- Untar un motlle amb mantega i espolvorejar amb farina.
- Tallar les pomes a grills ben fins.
- En el motlle fer dues circumferències amb la poma, cada una en sentit diferent com es pot veure a la fotografia.
- Fondre la mantega al microones.
- Barrejar amb un turmix la farina, l'ou, la llet, el sucre, la ratlladura de llimona, la mantega i el llevat.
- Posar la mescla al motlle a poc a poc a sobre de la poma.
- Tornar a fer dues circumferències de poma en el sentit contrari de la primera capa.
- Posar al forn, prèviament escalfata 180º, durant uns 45 minuts.
- Una vegada cuit es pot pintar amb un almívar.
Segur que com sempre, no va sobrar, quina bona ma tens Cristina.
ResponEliminaPetons
M'encanten els pastissos de poma! Aquest amb les dues capes el trobo molt original. Segur que la reunió de l'AMPA va ser molt més divertida gràcies a aquest pastis ;)
ResponEliminaAquest pastís promet,i la teva filla Èlia ja demostra interès per la cuina!...Pel que veig al teu blog tens 3 fills-ajudants boníssims!.Per cert,aquests creps de marisc els tinc al principi de la meva llista de "pendents",m'encanten!A REVEURE,Mercè-Destapant Cassoles.
ResponEliminaBona aquesta recepta! Ho dic perquè tinc a casa com uns cinc quilos de pomes i ja cal que em posi a fer compota, melmelada o algun que altre pastís. Em vens al pel amb aquesta recepta, Cristina. Me l'anoto.
ResponEliminaSalut!
M' encanten els pastissos de pamo, i aquest té una bona pinta... Segur que els pares a la reunió van quedar encantats.
ResponEliminaptns.
Cristina,
ResponEliminaA mi els pastissos de poma sempre m'han agradat. Aquest que has fet, i malgrat la "col·laboració" de l'Elia t'ha quedat formidable.
Una abraçada
Hola preciosa!!! ai, l'Elia quin bitxito més eixerit, que guapa está, això sí que és 'tenir' ajudant!!! M'agrada molt aquest pastís, son com els de pastisseria, però millor, molt millor!!
ResponEliminaJejej, la meva filla també buidava armaris de carmanyoles quan jo estava entretinguda a la cuina...és una bona estratègia perquè et deixin fer i tenir-les vigilades. I si el resultat és el pastís que vas fer, val la pena haver de recollir una miqueta després, no??
ResponEliminaPTNTS
Dolça
La cocinera de Betulo,
ResponEliminatens raó, no en va sobrar gens.
Gemma, aquest pastís queda amb una textura cremosa molt bona.
Mercè, aquests ajudant amb el que més col·laboren és amb la cata, llavors tots estan a taula. Prova les creps ja veuràs que bones.
Gemma, jo aquesta setmana he fet tres pastissos de poma i tots diferents, m'agraden tots!
Anna, està molt bo, em sembla que ara hauré de fer un pastís per cada reunió!
Josep, a mi també m'agraden molt els pastissos de poma!
La cuina vermella, sort que és bona nena però li agrada molt estar a la cuina a remenar. El pastís boníssim.
Dolça, si ha d'estar entretinguda que vagi buidant armaris, de no ser així el pastís no l'hauria pogut fer.