Aquest any no vaig tenir temps de fer la crema pel dia de Sant Josep i em sabia molt greu, és una de les meves postres preferides i m'agrada seguir les tradicions, així que aquests matí de seguida que m'he llevat m'he posat mans a l'obra i amb dos dies de retard hem pogut gaudir d'una bona crema catalana.
La recepta és la que va donar la Mireia Carbó en una de les seves fantàstiques classes del Club social Caprabo. L'he acompanyada d'un intent de neula que no m'ha quedat gens bé, la recepta ja deia que era difícil de fer i només he aconseguit cargolar la pasta a la tercera fornada.
Ingredients: (per 4 persones)
- 1/2 l de llet
- 100 gr de sucre
- 4 rovells d'ou
- 20 gr de Maizena
- 1/2 pell de llimona
- 1/2 branca de canyella
Preparació:
- Barrejar els rovells amb la Maizena i un rajolí de llet.
- La resta de la llet posar-la a bullir junt amb el sucre, la canyella i la pell de llimona.
- Deixar refredar la llet i abocar-la als rovells.
- Colar-ho tot una altra vegada al cassó i coure-ho remenant amb un batedor fins aconseguir una crema espessa.
- Posar la crema a les cassoletes i deixar refredar a la nevera.
- Just abans de servir posar sucre i cremar.
Ens agrada molt el teu logo, el potet de ceràmica amb estris de fusta, queda molt xulo!!! I la recepta és una genialitat, si és de la Mireia és una passada. Molts petons.
ResponEliminaLa crema és bona qualsevol dia de l'any, no només per sant Josep :)
ResponEliminaI trobo que la neula t'ha quedat molt bé!!!!!
Ostres, doncs jo aquesta neula la trobo perfecte! La pròxima vegada que faci crema catalana provaré de fer-la d'aquesta manera, un xic diferent de la que faig jo. N'agafaria una cullerada ara mateix!
ResponEliminaA casa, vull dir a casa els meus pares, mai hi ha hagut tradició de fer crema catalana per Sant Josep. Una pregunta aquesta tradició no és més de les comarques barcelonines? No ser, potser si per Girona també es feia, o potser és una tradició més recent? Perdoneu la ignorància però fins fa ben poc he sabut que també es deia crema de Sant Josep!!!! :-(
La neula preciosa, la crema boníssima, i la cuinera molt aplicada!: un 10!. A REVEURE!
ResponEliminaVull tastar-la!
ResponEliminaAi! Jo intente trobar la recepta de la versió paraŀlela valenciana de la crema: la sopada!
Besets carameŀlitzats!
Cristina,
ResponEliminaT'ha quedat molt bé i el gust encara devia ser millor. Visca la crema catalana!
Cristina; Els postres de Sant Josep... i de tota la familia :-D
ResponEliminaQue vagi de gust Cristina¡¡
La cuina vermella,
ResponEliminagràcies m'agrada que us agradi el logo!
Gemma,
a mi m'agrada molt. La neula és la que m'ha quedat bé, les altres no eren dignes.
Gemma,
a casa meva sempre s'ha fet crema per Sant Josep, no sé si és una tradició de Barcelona. La neula és la que m'ha quedat bé, la resta no eren dignes de ser fotografiades.
Mercè,
no n'hi ha per tant!!
Xavier,
quan vulguis en tens un plat a taula!! No havia sentitmai això de la sopada, a veure si trobes la recepta!
Josep,
visca, visca, visca! I felicitats!!
Josepb,
moltes gràcies i felicitats!!
La crema catalana es bona qualsevol dia, la neula si no ho dius es perfecta.
ResponEliminaPetons