Avui és l'aniversari del Marcel, ha fet 14 anys!! Ell volia que li fes un pastís de xocolata, així que vaig anar buscant per la blogosfera a veure que trobava i de seguida em va agradar aquest pastís del blog de la Mercè Cuina per llaminers.
En Jordi, el meu pare i jo l'hem trobat boníssim i molt fi, en canvi als meus fills no els ha acabat de convèncer, tot i que han repetit. Si us agrada la xocolata segur que el disfrutareu!
PER MOLTS ANYS MARCEL!!!!
Ingredients:
Per la base bescuit:
- 25 gr de cacau en pols
- 4 ous
- 150 gr de sucre de llustre
- un pols de sal
Per la crema de llimona:
- 2 llimones
- 2 ous
- 150 gr de sucre
- 45 gr de Maizena
- 500 ml d'aigua
Per la mousse:
- 100 ml de llet sencera
- 1 rovell
- 200 gr de xocolata negra
- 4 clares
- 45 gr de sucre
- 3 fulls de gelatina
- un pols de sal
Per la cobertura:
- 2 fulls de gelatina
- 150 gr de xocolata de cobertura
- 12 gr de sucre
- 125 ml de llet sencera
Preparació:
Biscuit:
- Separar les clares dels rovells.
- Als rovells afegir-hi la mitat del sucre i batre'ls fins que la mescla es torni blanquinosa.
- Muntar les clares a punt de neu i afegir-hi a poc a poc el sucre sense deixar de batre.
- Afegir un terç de les clares i el cacau als rovells, remenar suaument de baix cap a dalt.
- Afegir-hi la resta de les clares i acabar de remenar amb compte.
- Com que cal fer dues bases, dividir la massa en dos. Extendre cada part en una safata per anar al forn sobre d'un paper de forn untat amb mantega.
- Coure durant 6-8 minuts a 220º amb el forn preescalfat.
Crema de llimona:
- Expreme les llimones.
- En un cassó posar a bullir l'aigua amb la pell d'una llimona.
- En un bol barrejar amb el pimer els ous, el sucre, la maizena i el suc de llimona.
- Afegir-hi l'agua bullint.
- Tornar-ho a posar al foc i remenar fins que s'espesseixi.
- Deixar refredar tapat ab film.
Mousse de xocolata:
- Hidratar la gelatina durant 5 minuts.
- Trossejar la xocolata i fondre-la al microones.
- Posar la llet a bullir. Fora del foc afegir-hi la gelatina escorreguda i remenar fins que es disolgui.
- Abocar la llet a la xocolata sense deixar de remenar, afegir-hi un pessic de sal.
- Quan la xocolata estigui tèbia afegir-hi el rovell.
- Muntar les clares a punt de neu, afegir-hi el sucre sense deixar de batre.
- Incorporar un terç de les clares a la xocolata i remenar suaument.
- Afegir el resta de les clares i remenar suaument de baix a dalt.
Cobertura:
- Hidratar la gelatina durant 5 minuts.
- Escorre-la i posar-la al microones 10 segons perque es desfaci.
- Posar a bullir la llet amb el sucre.
- Abocar la llet sobre la xocolata trossejada en un bol i remenar fins aconseguir que es fongui.
- Incorporar-hi la gelatina desfeta i remenar.
Muntatge del pastís:
- Tallar les bases de bescuit a la mida desitjada.
- Posar una base en un motlle desmontable. Jo he utilitzat un aro extensible.
- Fer una capa amb la crema de llimona. Jo n'he posat poca, ja que a l'Arnau no li agrada la llimona.
- Posar l'alta base a sobre.
- Abocar el mousse de xocolata i refredar a la nevera un mínim de sues hores.
- Fer una última capa amb la cobertura de xocolata i refredar a la nevera fins al moment de servir.
- Desmotllar passant un ganivet humit pels costats.
Cris, una artista!!!! T'ha quedat perfecte!!! I la teva decoració, finíssima també! Als petits potser el toc de la llimona no els hi acaba d'agradar? Quan el vaig fer jo només ens el vam menjar els grans i va volar! ;) jeje
ResponEliminaPetons!
Bravo, bravo i bravo!! T'ha quedat de pastisseria, quines mans que tens per cuinar pastissos!!!
ResponEliminaFelicitats per l'homenatjat!
UAU!!!!!!!! Un pastís de xocolata per partida triple!!!! Per a amants de la xocolata autèntics de veritat.... Segur que el Marcel va quedar encantat amb aquest pastís. Felicitats!
ResponEliminaT'ha quedat de gran xef! Perfecte!
ResponEliminaIgual que et vaig dir per l'Arnau, felicitats a tots dos i gràcies per compartir-ho amb nosaltres!
Una abraçada!
Felicitats al Marcel. Aquest pastís té molt bona cara. M' agrada la xocolata.
ResponEliminaPetons
Hola Cristina,acabo de tornar de la classe de la Mireia i volia veure aquest pastís!, cap problema, per la propera classe en portes un i ja veuràs que li trobarem totes les gràcies!! té una pinta estupenda.M'ha fet molta il.lusió veure't en persona,a reveure!Mercà-dest.cass.
ResponEliminaRedell! Quin pastissarro que t’ha eixit! Uf, quin nivellàs que tens, no?
ResponEliminaEm pareix una recepta deliciosa!
Felicitats al Marcel i felicitats a tu per aquest sensacional pastís.
ResponEliminaUna abraçada
Quina casualitat, jo tb el vaig fer la setmana passada i tb l'he publicat!
ResponEliminaT'ha quedat xulíssim!!! A nosaltres ens va agradar molt!!! Moltes felicitats pel Marcel!
Petunets,
Eva.
Moltes gràcies a tots i totes, els vostres comentaris em fan tenir ganes de seguir amb l'aventura d'aquest blog.
ResponEliminaEva,
quina casualitat ja he vist el teu blog, m'ha fet molta gràcia, t'ha quedat molt maco.
Un pastis molb bo i que t' ha quedat fantàstic...
ResponEliminaI felicitats al Marcel per aquests 14 anys.